Vágólapra másolva!
Kellner Ádám betegség miatt lemondta a játékot a brit teniszválogatott elleni, egy hét múlva kezdődő Davis-kupa-mérkőzésen, amelyen az euroafrikai zóna I. csoportjába jutás a tét. Hornok Miklós szövetségi kapitány szerint az éjszakázásai miatt a csapatból kitett junior wimbledoni bajnok Fucsovics Márton most nem kerülhet vissza a csapatba, de később számára is van visszaút.

Kellner elmondta, hogy még New Yorkban, a US Open selejtezője idején kapott egy vírusfertőzést, azóta sem gyógyult meg, ezért nem vállalta a szereplést Glasgow-ban.

Hornok Miklós Davis-kupa-kapitány egyelőre keresi, ki helyettesítheti a mérkőzésen Kellnert. "Még ma meghozom a döntést, de nem vagyok könnyű helyzetben" - fogalmazott a kapitány, aki vélhetően egy fiatal játékos bevetése mellett dönt majd.

A britek a világranglistán jelenleg negyedik Andy Murrayt is nevezték az összecsapásra, így a magyarok eddig is szerény esélyei tovább csökkentek.

"Húsz százalék esélyt adnék magunknak, bár nem szeretek jósolgatni" - tette hozzá a szakvezető, aki már a múlt héten kijelölte az utazó csapatot, amelybe Kellner mellett Balázs Attila, Bardóczky Kornél és Balázs György került be.

Fucsovics gondolkodása és játéka is "átmeneti állapotban" van

Fucsovics Márton - éjszakázásai miatt - már korábban kikerült a válogatottból. Hornok Miklós az [origo]-nak azt mondta: Fucsovics számára van visszaút. "Nem készült fel erre a tornára, és nem volt olyan hozzáállása, hogy a csapatba kerülhessen, így később tárt karokkal várom."

A szakvezető úgy tudja, hogy a junior wimbledoni bajnok "nagynehezen" elkezdett egy kondicionális felkészülési programot Nyíregyházán, de a három hazai rendezésű versenyt lemondta. "Jelen pillanatban átmeneti állapotban van a gondolkodása, és a játéka is. Tudom, hogy nehéz dönteni, de akinek ilyen háttere van, érthetetlen, hogy miért hezitál."

A kapitány kiemelte, hogy amikor Fucsovicsot kitette a csapatból, nem érzelmi döntést hozott, nem haragszik a játékosra. "Remélem, érzi, tudja, hogy a szándékom az volt, hogy vegye komolyan a teniszt. Remélem, lassan a negatív irányú ügyei a múlté lesznek, és a játékkal fog foglalkozni."

A mérkőzést a glasgow-i Braehead Arénában rendezik, kemény pályán.

A magyarok eddig háromszor játszottak jelenlegi riválisukkal, és a britek vezetnek 2-1-re. Legutóbb 1993-ban találkozott a két csapat, akkor a Noszály Sándor, Krocskó József, Markovits László, Lányi András alkotta csapat emlékezetes meccsen 3-2-re győzött a Margitszigeten.