Győzelmet ért Halep agresszivitása

Simona Halep, tenisz
UNITED STATES, New York : Simona Halep of Romania reacts to a shot against Marina Erakovic of New Zealand during their 2015 US Open Women's Singles round 1 match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center September 1, 2015 in New York. Second seed Halep reached the US Open second round on Tuesday when Erakovic retired with a knee injury. AFP PHOTO/KENA BETANCUR
Vágólapra másolva!
A Roland Garroson döntős cseh Lucie Safarova már a nyitókörben kiesett az amerikai nyílt teniszbajnokság női versenyében. A hatodik helyen kiemelt játékost a világranglistán 37. ukrán Leszja Curenko búcsúztatta, akit négy napja még legyőzött New Havenben.

Hetek óta nagyon jó formában teniszezik Simona Halep, aki a legutóbbi Grand Slam-tornán Wimbledonban már az első fordulóban csúfos vereséget szenvedett. A világranglista második helyén álló román játékos néhány hetet pihent, majd előbb Torontóban, aztán Cincinnatiben is döntős volt, de kikapott Belinda Bencictől, illetve Serena Williamstől.

Ezúttal kökemény és határozott játékának köszönhetően 47 perc alatt mér 6:2, 3:0-ra vezetett Marina Erakovic ellen, amikor az új-zélandi teniszező sérülés miatt feladta a küzdelmet.

Simona Halep továbbjutott Forrás: AFP/Kena Betancur

"Wimbledon után az edzőm azt mondta, néhány hétig ne is vegyek a kezembe ütőt, és megfogadtam a tanácsát. Ezt követően sokkal nagyobb energiával tértem vissza, az elmúlt időszakban nagyon agresszívan teniszeztem és ezt próbáltam most is. Nem az volt a célom, hogy kőkeményen üssek meg minden labdát, sokkal inkább az, hogy a labdameneteket minél gyorsabban fejezzem be" - nyilatkozta Halep.

A nőknél az első tíz kiemeltből már csak öt van versenyben.

Eredmények, 1. forduló (a 64 közé jutásért), nők:
Halep (román, 2.) - Erakovic (új-zélandi) 6:2, 3:0-nál Erakovic feladta
Curenko (ukrán) - Safarova (cseh, 6.) 6:4, 6:1
Kerber (német, 11.) - Dulgheru (román) 6:3, 6:1
Strycova (cseh) - Bacsinszky (svájci, 14.) 7:5, 6:0
Lepchenko (amerikai) - Flipkens (belga) 6:1, 6:1
Csiang (kínai) - Szakkari (görög) 7:5, 6:2
Konta (brit) - Chirico (amerikai) 6:3, 6:0