Vágólapra másolva!
Babos Tímeának két esélye is volt rá, hogy pályára lépjen a héten Serena Williams ellen, az Australian Openen. Az egyéni találkozó az ő korai búcsúja miatt hiúsult meg.

Szerda délután már gyülekeztek a magyarok a 2-es pályánál, hogy megnézzék Babosék meccsét a Williams nővérek ellen, amikor azzal szembesültek, hogy változott a program.

Csalódottan kellett tudomásul venniük, hogy hiába vívtak közelharcot a bejutásért. Az előző meccsen szinte megközelíthetetlennek bizonyult a 2-es aréna, mert annyian akarták látni Jo-Wilfried Tsongát és a többség maradt volna az amerikai sztárok párosára is (ritka szerencse, hogy valaki úgynevezett sétáló-jeggyel nézheti a női tenisz legendáit egy Grand Slamen), nem tudva, hogy időközben Venus visszalépett (óvatosságból, a sérült könyöke miatt, miután az egyesben a 3. fordulóba jutott).

Babos Tímea Forrás: DPPI/Ella Ling

Ennél csak az lett volna szerencsésebb, ha elkezdik a mérkőzést és Venus Williams az első játszma közepén adja fel. Vannak játékosok, akik így járnak el, mert az első forduló vesztesének is jár 17250 dollár, és miért mondjanak le róla, ha a ranglistahelyezésük alapján, a táblán vannak. Természetesen nem sportszerű, mert elveszik a lehetőséget egy egészséges kettőstől.

Nem volt tökéletes a tájékoztatás, de végül kiderült, hogy Babos Tímea nem fog játszani szerdán, mert a Williams testvérek helyét elfoglaló Sorana Cirstea és Carina Witthöft egyaránt érdekelt az egyéniben, a 3. napon, ami elsőbbséget élvez.

Maradt egy jó edzés Babos Tímeának és az ajándékba kapott lehetőség. Azért a román és a német alkotta kettős ellen jóval reálisabb cél a 32 közé kerülés, mint az szerda reggel kinézett. A mérkőzést amúgy, magyar idő szerint csütörtökre virradó éjjel játsszák Melbourne-ben.