Babos egyéniben negyeddöntős a budapesti tenisztornán

Babos Tímea akció FOTÓ FOTÓTÉMA gesztikulál Közéleti személyiség foglalkozása MOZOG mutat sportoló SZEMÉLY
Babos Tímea párosban már remekelt
Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt Babos Tímea könnyed győzelemmel jutott tovább csütörtökön a 250 ezer dollár (72,7 millió forint) összdíjazású budapesti női keménypályás tenisztorna negyeddöntőjébe.

A világranglistán 33. magyar játékos a török Ipek Soylu (161.) szerdai búcsútatása után a selejtezőből érkezett orosz Anna Blinkovával találkozott, aki váratlanul komoly ellenállást tanúsított.

Szinte minden gém szorosan alakult,

Babos remek tenyeresei rendre visszajöttek, mígnem 4:3-nál végre összejött a várva várt brék (5:3), aztán a hazai kedvenc gond nélkül kiszerválta a 43 perces szettet.

A folytatásban a WTA-rangsorban 148. ellenfél 2:2-ig bírta a nagy tempót, akkor Babos egy kiváló fogadással kihasználta bréklabdáját, majd egy sima adogatójátékkal megszilárdította előnyét (4:2). A 18 éves Blinkova ettől megroppant, leadta a következő szerváját is, így a 23 éves soproni teniszezőnek már csak le kellett zárnia a meccset, ami nem okozott neki nehézséget. A találkozó 1 óra 19 percig tartott.

Babos Tímea: irány a negyeddöntő Forrás: MTI/EPA/Mark R. Cristino

"Az volt a taktikám, hogy megpróbálom legyorsítani az orosz lányt,

és jól meg tudtam támadni a második adogatását, nyomást tudtam helyezni rá" - elemezte a történteket az MTI-nek a magyar játékos. Pénteken Oceane Dodinnel csap össze, akit sokkal jobban ismer Blinkovánál.

"Nagy varázslatot valószínűleg nem fog bemutatni, elég egysíkú a játéka, tiszta erőből beleszáll mindenbe, okos taktikára lesz szükségem. Belenézek a meccsébe a párosom előtt" - tette hozzá.

Eredmények, nyolcaddöntő:
Babos (1.)-Blinkova (orosz) 6:3, 6:2
Wickmayer (belga, 5.)-Hromacseva (orosz) 6:4, 6:2
Witthöft (német)-Falconi (amerikai) 7:6 (7-3), 6:3