Vágólapra másolva!

A Fundango nyár elején beírta magát a magyar sport-történelembe: elsőként díjaztak ugyanis hazánkban extrémsportolókat. Itthon egyelőre még a méltatlanul kis ismertségnek örvendő xsportokat és sportolókat végre elismerte valaki! A hagyományteremtő díjakat egy buli keretén belül a Várkertben adták át. Az év X-men díját a "mindenevő", de legfőképpen snowboardozó Szörényi Csaba kapta, aki százezer forinttal lett gazdagabb. De díjazták még a másik négy jelöltet is, a mountain bike-os fenegyereket, Gulyás Mihályt, a két gördeszkás titánt, Schenker Benjámint és Vida Gábort, illetve Strémen Bencét, aki a görkorcsolyások között szerepelt kimagaslóan.

- A jelöltek és a győztes kiválasztásánál alapvetően szubjektív szempontok játszottak közre, nem kifejezetten azt néztük, kinek milyen eredménye van, hanem hogy mennyire "bevállalós", nyitott és sokoldalú - mondta Vass Adrienn. - Ez így meglehetősen öncélúnak tűnhet – viszont az nem volt szempont, hogy csak Fundango szponzorálta sportoló kerülhet be a díjazottak közé. Mindenkinek szabad volt tehát a pálya. Fontosnak tartjuk, hogy ezeket az embereket elismerjék, díjazzák, hiszen nem egy világversenyen indulnak és nyernek is évente.

Vass Adrienn még azt is elárulta, hogy az idén elmaradt Water and Style elnevezésű balatoni extrémsport-programot jövőre biztosan megtartják. Minden a szokásos lesz: egy hét tábor, melynek lezárása egy komoly versenyekkel tarkított extrémhétvége lesz. És mivel a várkerti bulin a rossz idő miatt nem voltak túlságosan sokan, az estet augusztus végén - szeptember elején "megismétlik", az ígéretek alapján neves fellépőkkel.

(Arany-Média)