Vágólapra másolva!

Ritka pontos és precíz ember lehet Besenyei Péter. Pontos, hiszen egyetlen másodperccel sem várakoztatta meg azt a több ezer embert, akik szombaton délelőtt miatta sétáltak le a Duna-partra. Pontban tizenegy órakor a Gellért-hegy irányából alászállt a kis kék gép és olyat produkált, amitől többeknek elállt a lélegzete. Köröskörül mindenki felemelt tekintettel követte a repülőt, ahogyan habos hurkokat rajzol a kéklő égre.

Besenyei Péter tíz percig csigázta közönségét, majd következett az, amire mindenki várt. A kis gép mindössze egy méterrel a vízfelszín felett óránkénti 250 kilométeres sebességgel suhant át a Lánchíd alatt. Aztán újra és újra megint, a Margit-híd felől és az Erzsébet-híd irányából is véghezvitte a mutatványt. Majd mindezt fejjel lefelé is! Besenyei közel másfél évet készült, hogy átrepülhessen a híd alatt, melynek legmagasabb pontja is csupán nyolc méterre van a víztől.

Nem tagadom, jó érzés volt látni, hogy egy ilyen eseményre is több ezren kilátogatnak, együtt szurkolnak és tapsolnak megkönnyebbülve: sikerült, megcsinálta! Egy újabb dolog, amire büszkék lehetünk.

(Arany-Média)

Korábban az