Társoldalunk:

Korfball vízben és gyepen

Világpremierre készül a hazai korfball sportág: a hétvégén a III. nemzetközi korfballbajnokság keretein belül ugyanis a világ első Vízi Korfball Kupát is megrendezik. A sportág vízi változatát a siófoki Beach House-on rendezik.

Korfball teremben
A Magyar Korfball Szövetség (információ: (06-30) 99-22-005) szervezésében péntektől vasárnapig tart a III. nemzetközi korfballbajnokság, melyre hat ország húsz csapata jelentkezett. Július 27-én, pénteken a siófoki Coca-Cola Beach House ad otthont a világ legelső vízi korfball tornájának. A hazánkban kitalált és a Beach House által felkarolt új sportágban, a korfball vízi változatában, a világon most először mérhetik össze erejüket a csapatok hivatalos torna keretében. Természetesen, a korfball hagyományaihoz hűen, itt is vegyes csapatok (2 lány és 2 fiú) indulnak a kupa elhódítására. A verseny délelőtt 11 órától kezdődik, a döntőre 18 órakor kerül sor.

A hagyományos korfballt július 28-án és 29-én Leányfalun rendezik, a futball pályán. Az eseményre a nyolc hazai egységen kívül leadta nevezését Hollandia (4 csapattal), Németország (3), Nagy-Britannia (2), Szlovákia (1), és - az ottani korfball szövetség megalakulása után az első külföldi szereplésként - Bosznia-Hercegovina (2) is. A mérkőzések mindkét nap 9 órakor kezdődnek, a döntőre vasárnap 17 órakor kerül sor.

Mint azt Nagy Bandortól, a szövetség sajtósától megtudtuk: az International Korfball Federation (Nemzetközi Korfball Szövetség) által is elismert és a versenynaptárba bevett nemzetközi tornára mintegy 200 hazai és határainkon túli sportoló érkezik Magyarországra.

(Arany-Média)

Ajánlat:

korfball.com