Vágólapra másolva!

A Szigeten zorbozni is lehet

Ebben az évben a sportprogramok és a játékok különösen nagy szerepet kapnak.

A Küzdőréten mindig délelőtt tizenegykor kezdődnek majd az események. Lesz petanque, az egyre ismertebb francia dobálós játék, heki, a fiatalok népszerű időtöltése, minigolf, röplabda, tollaslabda, pingpong. Minden nap más sport bajnokságára nevezhetnek be azok, akik az éjszakát aktívan szeretnék kipihenni. Csütörtökön röplabda, pénteken tollas, szombaton a heki következik, vasárnap a szkander, hétfőn az asztalitenisz, kedden pedig a petanque.

Ötfős csapatokat, társaságokat várnak a Hétpróbára szombat délelőtt tizenegy órától a Küzdőréten. A feladatok között lesz tojásdobálás, sátorverés, Szigetlakó-vadászat, falramászás, rocketball, kötélhúzás és zsákbanfutás. A küzdelem szombat délután egykor indul.

Szintén minden nap tartanak külön kötélhúzást is, méghozzá sör- és üdítőkuponokért. A szervezők a kötélhúzó brigádok létszámát nem maximálják. Jelentkezni minden nap délután háromtól, az Islander Wanted Mikropódiumnál lehet.

A Pepsi-sziget Legerősebb Embere versenynek a fedőneve: Magyar Wanted Arnold Schwarzenegger-emlékverseny, már második alkalommal. A próba időpontjai: péntek és hétfő délután egy óra; helyszíne: Islander Wanted Mikropódium. És néhány feladat: boroskanna-cipelés, homokzsákhajítás, söröshordó-görgetés.

A Fiú- és Lányvásárnak csupán annyi köze van a sporthoz, hogy pénz vagy más vagyontárgy helyett a licitálás különféle erőpróbákkal zajlik majd. A nyeremény: a legszebbekkel, legvonzóbbakkal látogatás az ország fesztiváljaira. A Középkori Játékokon lesz "csepű-lapu-gongyola", avagy mindenféle vicces ügyességi játék az emberiség sötétnek nevezett korszakából. Mindkét programot az Islander Wanted Mikropódiumnál tartják. A vásárt szombaton délután egykor, a középkoridézést pedig szerdán, az első napon, délután egykor tartják.

Logikai játékokkal minden nap délelőtt tíztől este hatig játszhatunk, a Logi-ka-szinó nevű helyen. Bűvös négyzet, activity, backgammon, aknakereső, mézes szigetek, variációk a torpedóra, pentominó, dáma, malom, rizikó, és még sok minden másra lesz lehetőségünk. Ugyanitt a nyitó napon (délután háromtól hatig, akárcsak a többi napon mások) Marno János és Peer Krisztián író-költő méri össze a tudását a nagyközönség előtt scrabble-ben.

A Kincskeresés egész héten át tart, egy százezer darab egyforintost rejtő ládáért. A megtalálásához szellemi és fizikai erőpróbákat egyaránt teljesíteni kell. És aki nem találná meg a ládát, az sem marad feltétlenül nyeremény nélkül. Jelentkezni a Városközpontban lévő Kincskereső sátorban lehet, folyamatosan.

A repülő zorbnak nevezhető újdonságot is kipróbálhatjuk, hogyha igazán extrém időtöltésre vágyunk. Egy speciális gumigömbbe két ember ül be, amit negyven méterről lőnek ki mintegy hatvanméteres magasságba. A gumigömb pedig két oszlop között zuhan le a földre. A Magyarországon a Pepsi-szigeten bemutatkozó extrémsport egy személynek háromezer forintba kerül majd.

(Arany-Média)