Vágólapra másolva!

Hegyet sokféleképpen lehet mászni, ám a szakemberek szerint a legbiztosabb az, ha a mászók - még, ha kisebb túrára is mennek, - felkészültek, és "történés" esetén tudják, mit kell cselekedni. Szeptemberben alapfokú hegymászó tanfolyamával ebben próbál segítséget nyújtani a MAHOE.

Aki tehát szakszerűen és biztonságosan szeretne megtanulni hegyet mászni, az még jövő hét szerdáig (augusztus 8-ig) jelentkezhet Hinsenkamp Ottónál, a (06-1) 378-2695-ös számon vagy a Magyar Hegymászóoktatók Egyesületénél, a VI. kerület, Eötvös utca 25/a címen, szerdán este fél nyolc és kilenc között. Az őszi bejárós, alapfokú hegymászótanfolyam szeptember ötödikén kezdődik és harmincadikáig tart a Budapest-környéki (és távolabbi) mászóiskolákban. Ez idő alatt a jelentkezők nyolc gyakorlati és négy elméleti foglalkozáson vesznek részt. A részvételi díj tizennyolcezer forint. A jelentkezés alsó korhatára: tizenhatodik betöltött életév.

Szükséges felszerelésként említik a szervezők a gumitalpú cipőt, az y-szíjas sisakot, a beülő- és a bekötőhevedert, a kötelet, HMS-karabinert, négy normál karabinert és nyolc darab éket. Akinek mindez nincs, az természetesen kölcsönözheti is, összesen kilencezer forintért.