Vágólapra másolva!

Nem bízza a véletlenre a kisvasút: a hosszúra nyúló hétvégén három helyszínen is kihívja a futókat egy vidám versengésre. Augusztus 18-án és 20-án rajtszámot húz Borsod, Baranya és Szolnok megye kisvasútja. Mindhárom helyszínen 11 órakor indul a verseny.

A huszonegy fordulós Előzd meg a Kisvasutat! versenysorozat a hétvégén már a tizennegyedik fordulójához érkezik. Akik a múlt héten Kecskeméten kikaptak, most visszavághatnak, illetve, akik ott leelőzték a vasutat, most reszkessenek: a pálházi kisvasút augusztus 18-án 2 és 8 kilométeren át várja a futókat Pálháza és Rostalló között.

Augusztus 20-án két helyszín közül is lehet választani. Pécs és Dömötörkapu között 1,1 kilométer a legyőzendő táv, tehát ide inkább sprintesebb futókat várnak. A másik helyszínen, Tiszakécskén is hasonló kvalitású sportolókat várnak, hiszen a Tiszapart megállóig mindössze 1,2 kilométert kell teljesíteni.

"A két huszadikai eseményen a legnagyobb az esélyük a futóknak, hogy leelőzzék a Kisvasutat. Egyrészt a táv rövidsége miatt, másrészt pedig ezen a két helyen a vonat hat perces kilométereket tud teljesíteni, melyet egy amatőr futó is könnyedén ki tud hozni magából" - mondta Ujj Zoltán főszervező.

Előnevezni, és bővebb információt kérni a szervező Zöldgömb Sport Klub telefonszámán lehet a (06-1) 250-5631-es vagy a (06-30) 201-6765-ös számokon.