Vágólapra másolva!

Fesztivál lett a Halasi Hajtás triatlonverseny

A nagy hagyományokkal rendelkező kiskunhalasi triatlonverseny kinőtte magát: a városi esemény immár Fiatalon Fesztivál 2001 néven fut. A fesztivált augusztus 19-én és 20-án rendezik a kiskunhalasi Strand-fürdőnél. A háromtusa viadalok mellett lehetőség lesz játékos vetélkedőkön, úszóversenyen, fociviadalon indulni, de az sem marad program nélkül, aki a fakanálforgatásban ügyes. Ez utóbbiak főzőversenyen bizonyíthatnak.

A fesztivál vasárnap reggel nyolc órakor kezdődik. Kilenctől délig játékos vetélkedőket és gyermek aszfaltrajzversenyt bonyolítanak. Tíztől homokfoci zajlik, délután egytől pedig búvár úszóverseny. Három órától nyílt úszóversenyt indítanak: 100 méter mell, 100 gyors, 100 hát és 50 méter gyors közül lehet választani. Aki sokáig bírja levegővel, az megpróbálkozhat a víz alatti medence átúszóversennyel is. Négy órától a váltók is vízbe ugorhatnak (4 x 50 m gyors, 4 x 50 m lábtempó, 4 x 50 m mell). A vizes események végeztével este hattól rendezik a főzőversenyt. A vasárnapi napot Kardos Zsolt harmonika előadóművész zárja.

A fesztivál fő produkcióját, a triatlont másnap, hétfőn rendezik. A verseny központja a városi uszodánál és környékén lesz. 10 órakor a mininek számító Városi Játékbolt futam (100 m úszás, 2 km kerékpározás, 800 m futás), 10 óra 30-kor pedig a sprint távú 16. Fiatlon Hajtás (700 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás) mezőnye rajtol. Nevezni 300 és 1000 forintért lehet a helyszínen. A legjobbak a kupa mellé még "összetriatlonozhatnak" egy mountain bike kerékpárt is, melyet a szervezők különdíjként ajánlottak fel.