Vágólapra másolva!

Nem éppen sétagalopp vár a versenyzőkre
Fotó: Arany-Média

A terepduatlon résztvevőit két csoportban, de három korosztályban indítják. Elsőként, délelőtt 11 órakor a felnőttek rajtolnak, majd fél egykor a 21 év alattiak és a szeniorok következnek. A táv pedig 2,5 kilométer futás, majd 6 kilométer intenzív tekerés két keréken és végül újabb 2,5 kilométer kerül a futócipőkbe.

Akik nem viaskodnak kerékpárokkal, csupán futni szeretnének, azoknak is érdemes kilátogatniuk a szombati eseményre. Még akkor is, ha korábban úgy gondolták: "arra a röpke 6 kilométerre át sem érdemes öltözni"! A szervezők ugyanis a hagyományos táv mellett még egy 12 kilométeres szakaszon is indítanak futókat. Ez a táv remek bemelegítés is egyben a szeptemberi félmaratonira. A terepfutás délután kettő órakor rajtol.

Nevezni 24-ig a duatlonra 1100 forintért, a futásra pedig 1000 forintért lehet. Természetesen a verseny napján is lehet még jelentkezni reggel 9 órától a helyszínen. Ekkor azonban már 1500, illetve 1300 forint a rajtszám. A futóknak azért is érdemes minél előbb jelentkezni, mert csak az első 200 jelentkező állhat rajthoz augusztus 25-én.

Részletekről a Budapest Sportiroda központi, (06-1) 273-0939-es telefonszámán tudhatnak meg többet az érdeklődők.