Vágólapra másolva!

Idén ugyanis e napon kezdődik a háromnapos hegymászó-seregszemle odafönn északon. Amely egyébiránt immár a 28. a sorban. A patinás eseményt harmadik esztendeje a sziklamászó Urbanics Áron rendezi, így a programban szerepel egy boulderes verseny is.

Az Aggteleki Nemzeti Parkban, egyenesen a barlang nyílása fölött alakítják ki a pályát, melyben lesz néhány mesterséges fogás is. Közel a versenyközponthoz, turistaházban, illetve kempingben szállhatnak meg azok, akik péntektől egészen vasárnapig maradnak.

Az első napon este hattól kerül sor a szállásfoglalás aktusára, s ekkor lehet már nevezni is a viadalra, 1300 forint ellenében. Aki 22 óráig nem ér oda a helyszínre, másnap reggel nyolctól jelentkezhet. Nem sokkal később, tehát szombaton délelőtt tízkor kezdetét veszi a nehézségi mászók "selejtezése". Elsőként a férfi A-kategória, aztán a nők, majd a férfi B-kategória résztvevői küzdenek meg a fallal.

A döntőbe jutottak és a kiesettek este nyolctól egy hatalmas buli keretében oszthatják meg egymással örömüket és bánatukat, ráadásul a szervezők dia- és filmvetítéssel, továbbá különböző ügyességi vetélkedőkkel színesítik a programot.

A vasárnapi finálék szintén tíz órakor kezdődnek, és tartanak délután háromig. Ezidőtájt pedig értelemszerűen eredményt hirdetnek. Ha bárki többet szeretne megtudni a fentiekkel kapcsolatban, részletes tájékoztatást kaphat Szomjas Pétertől a (06-30) 990-0065-ös, vagy Urbanics Árontól a (06-30) 996-1495-ös telefonszámon.