Vágólapra másolva!

Mountain bike cross country a Hármashatárhegyen

Zsúfoltság várható a hétvégén a Hármashatárhegyen. Míg az egyik oldalon Canada Dry terepverseny zajlik, addig a másikon a hegyikerékpárosok viaskodnak. A mountain bike cross country országos bajnokság fővárosi helyszíne egyébként már jól bevált: a Hármashatárhegy tetején található Pilótacentrum több éve a montisok kedvelt "csatatere". A bringásoknak egy 5 kilométer hosszú és 240 méter szintkülönbségű pályán kell a legjobbat nyújtaniuk. Természetesen minden korosztály különböző körszámot teljesít.

A hétvégi esemény valójában már pénteken elkezdődik; délután négy órától este hétig nemcsak nevezni, de már a pályabejárást is meg lehet ejteni. Persze az sincs elkésve, aki mindezt szombaton (reggel nyolctól délután négyig) teszi meg. Szombaton délután a legkisebbek rajtjával indul a bajnoki futam. Egy órakor a hegyimanók (8-9 évesek), a zergék és gazellák (10-12 évesek), illetve a tigrisek és párducok (13-14 évesek) kategória ifjú képviselői pattannak nyeregbe. Az eredményhirdetés fél háromkor lesz.

A nap ezzel még nem ér véget: a délután a szülőké, illetve az amatőröké. A műkedvelők futama háromkor és négykor indul. Fél hatkor pedig már az is kiderül: ki a legjobb hobbista. Az eredményhirdetés után a bajnokokat a hat órakor kezdődő koncerten és bulin rögvest meg is lehet ünnepelni.

Vasárnap a profiké a hegy. Az elit futamok résztvevői délelőtt tizenegy órakor kezdik meg a körözést. A bajnokavatásra délután négykor kerül sor. A szervezők hangsúlyozzák, hogy a versenyen mindenki saját felellőségére vesz részt! A bukósisak használata pedig természetesen kötelező!

Az eseményről bővebb felvilágosítás az Magyar Mountain Bike Szövetség (06-1) 339-9289-es telefonszámán kérhető.