Vágólapra másolva!

Két magyar érem a szörf-vb-n

Augusztus 19-én kezdődött és 27-ig tartott Rómában a Renault szörfvilágbajnokság. A versenyen az olimpiai 25. és 24. helyezéssel büszkélkedő Gádorfalvi testvérpár, Luca és Áron, a Masters világbajnok Molnár Ákos és az amerikai bajnok Pártos György képviselték Magyarországot. Sokaknak már ezek a titulusok is meglepőek, hiszen méltatlanul kevés helyen lehet hallani a tehetséges hazai széllovasokról.

A versenyen huszonegy ország vett részt, összesen 220 indulóval. Gádorfalvi Luca és Áron a Raceboat 7,5-ben indultak, ahol hosszú ideje változatlan a spanyol uralom. Molnár és Pártos a nyílt kategóriában neveztek, ahol a legnagyobb ellenfélnek az angolok bizonyultak. "Nagyon erős volt a nemzetközi mezőny, de próbára tett minket még a rettenetes meleg és a tenger erős áramlása is" - tudtuk meg Pártostól, aki bronzérmet szerzett a versenyen. A csapat másik büszkesége Gádorfalvi Áron, aki kategóriájában az ezüstérmet vehette át. (A nyílt kategória győztese Xavier Ferlet lett Angliából, a 7,5 aranyát pedig a spanyol Toni Colomann Torres vihette haza.)

Míg a tengeren a vetélytársak, addig a parton is több akadály nehezítette a csapat életét. Pártos autója három nappal a viadal előtt Firenzénél lerobbant. A versenyző végül Molnár segítségével jutott le a partra, aki már Rómából jött vissza érte. De ha ez még mindig nem lenne elég; Gádorfalvi Áronnak egy nappal a verseny előtt ment tönkre a deszkája, így végül Pártos egyik deszkájával indult, ami végül szerencsét is hozott neki.

Korábban: