Vágólapra másolva!

Terepes kerekes fesztivál Hollókőn

Bő programmal várja a Nógrád megyei triatlon szövetség és Hollókő önkormányzata a hétvégén a terepversenyek kedvelőit. A Palóc Próbák körverseny negyedik fordulójában terepfutással, terepkerékpározással és terepduatlonnal lehet kacérkodni. "Az eseményre rengeteg amatőrt várunk, hiszen a terepduatlon hivatalosan amatőr országos bajnokság és Nógrád megyei diákolimpia." - mondta Révész László főszervező.

A terepfesztivál vasárnap tíz órakor a duatlonnal indul. A 2 kilométer futás, 6 kilométer kerékpározás, 1 kilométer futásból álló távon elsőként az utánpótlás korúak viaskodhatnak. A felnőttek (4-14-2 km-es távon) negyedtizenkettőkor rajtolnak.

A duatlon után, akinek még van ereje, indulhat a délután egy órakor induló mountainbike-versenyen. Hogy a kicsiktől a nagyokig mindenki megtalálja a számítását, a szervezők gondoskodtak a bőséges választékról: lesz 2,5, 5, 13 és 26 kilométeres táv.

Mindezek után a terepfutás is vállalható. A 3 kilométeres fél négykor, a 6 kilométeres pedig négykor kezdődik. A célban fél öttől minden versenyzőt egy tál étel is fogad majd.

Bővebb információ a (06-20) 970-3668-as telefonszámon kapható.