Társoldalunk:

Hódított az országban a Sprite Kingz on Wheelz

Szeptember 15-én Budapesten véget ért a Sprite Kingz on Wheelz több állomásos extrémsport-versenysorozat. Magyarországon először rendeztek profi, meghívásos pénzdíjas megmérettetést, melynek döntőjére Budapesten került sor.

kingz on wheelz
A helyszíneken inline skate-, skateboard-, BMX flatland- és street-bemutatókat láthatott a nagyérdemű.
Az országjáró körút során a szervezők egész délutánt és estét betöltő látványos műsorral szórakoztatták a többségében fiatalokból álló közönséget. Egymást követték a pergő ritmusú versenyek és bemutatók. Az esemény alapfilozófiája szerint szinte minden olyan sporteszköz sorra került, amely gurul és mozgás közben különféle bravúrokat lehet vele bemutatni. A helyszíneken inline skate, skateboard, BMX flatland és street, footbag, továbbá trialbemutatókat láthatott a nagyérdemű. A hatórás program során a mindenre elszánt versenyzők káprázatos előadást nyújtottak. A sokak által csak a tévében látott ugrásokat, pörgéseket ezúttal testközelből követhették nyomon az odalátogatók.

A magyar extrém Forma-1 néven elhíresült rendezvénysorozat óriási népszerűséget adott ennek a sportágnak. A Sprite Kingz on Wheelz városról városra járta az országot és Debrecentől Szegedig meghódította magának a publikumot. A fiatal közönség példaképeket választott, mint például Shenker Benjamint, Bakó Viktort, Szabolcsi Pétert vagy Sárvári Tibort, akik ezeken a versenyeken is megmutatták, hogy bizony érdemes gyakorolni, hiszen közölük többen világbajnoki címet illetve dobogós helyezést értek már el.

Az Egyesült Államokban már jól ismert X-Games magyar változatán a versenyekkel párhuzamosan videoprojekciós show, élő graffiti, footbag-oktatás, internetes sátor, hip-hop és drum'n bass valamint skaterock DJ-k bemutatója, kvíz- és nyereményjátékok várták a nézőket. Természetesen a versenysorozat csúcspontja a "Kerekek királyainak" megkoronázása volt a budapesti döntőn.

A döntő végeredménye:
Inline
1. Szép László
2. Szabari Gábor
3. Botos Krisztián
BMX flatland
1. Szabolcsi Péter
2. Gyenes Pál
3. Szilágyi Márton
Gördeszka
1. Giczi Dávid
2. Sarkadi Nagy Balázs
2. Melicher András
BMX street
1. Shenker Benjámin
2. Benkő Zsolt
3. Bakó Viktor

Korábban: