Vágólapra másolva!

Kezdődik a síszezon

A műanyag sípályán könnyebb az alaptechnika elsajátítása.
Fotó: Arany-Média

A korai szezonkezdet sokakat meglephet, hiszen hónak egyelőre még hírét sem hallani. Ám a Fogarasi Síiskola az oktatást műanyag pályán kezdi el.

"A műanyag sípálya a jeges hóhoz hasonlítható, csak lassabb rajta a csúszás, és nehezebb élezni. A lassabb tempó miatt könnyebb az alaptechnika elsajátítása" - tudtuk meg Fogarasi Orsolyától, a síiskola vezetőjétől.

A főváros harmadik kerületében található Fogarasi Síiskola a hétvégén nyitja kapuit, megkezdve ezzel a felkészülést a síszezonra. Mint megtudtuk, az időpont egyáltalán nem korai, ugyanis aki még most elkezdi tanulni a sísport alapjait, az a szezonkezdetre, vagyis karácsonyra már biztonságos sítudással vághat neki a havas lejtőknek. "Érdemes idejében jelentkezni, mert most még sok időpont közül lehet választani; legyen az hétköznap vagy hétvége, délelőtt vagy délután, esetleg este. A pálya ugyanis kivilágított, sötétedés után is lehet síelni" - hangsúlyozta az iskola vezetője.

Az oktatók óvodásoktól a felnőttekig mindenkit fogadnak. Az oktatás két felvonóval ellátott műfüves pályán zajlik. Az egyik százötven méter hosszú, nehézségét illetően pirosnak mondható, a másik pedig hatvan méter hosszúságú, és kéknek felel meg. Mindkét pálya tíz méter széles. "Az oktatás nemcsak a technikai alapokra terjed ki, a fizikai felkészítés is nagy szerepet kap" - hangsúlyozta Fogarasi Orsolya.

Az iskola háromféle oktatási módot ajánl: heti két-háromszori edzést csoportokban; családoknak, barátoknak, egy-két embernek kötetlen formában magánóra szinten, illetve óvodai, iskolai csoportoknak - akár a testnevelésóra keretein belül. Egy csoportba maximum tizenöt jelentkezőt fogadnak, mellyel két oktató foglalkozik. A heti két alkalmas tanfolyam három hónapra tizennégyezer forintba kerül. Aki a heti három alkalmasat választja, kettőezer forinttal fizet többet. Érdeklődni Fogarasi Orsolyánál a (06-30) 931-0615-ös számon lehet.