Vágólapra másolva!

Hétvégi evezés a Dunán

Vasárnap, szeptember 30-án rendezi a Magyar Evezős Szövetség a 37. Szabados Dezső emlékversenyt. A táv összesen 84 kilométer, ami alatt először a Margit-szigetet, aztán - fölfele a kiságban, lefele a nagyágban haladva - a Szentendrei-szigetet is meg kell majd kerülni.

A résztvevők 9 hajótípussal - köztük egy-, két, három- vagy négypárevezősökkel - szállhatnak vízre. A szintidők természetesen kategóriánként és nemenként - női, férfi, vegyes - változnak. Nevezni a helyszínen lehet. Az evezősök rajtja reggel 6 és 8 óra között lesz, az MNB-stég (1655. folyamkilométer) előtt. Cél szintén a stégnél lesz. A Szentendrei-sziget északi csúcsán lévő fordítót legkésőbb 14 óráig kell érinteni, a célba pedig legfeljebb este negyed hétig kell visszaérkezni.

A verseny során hajót vagy annak legénységét cserélni, létszámát növelni vagy csökkenteni tilos, de a hajóegységen belüli csere megengedett. Ugyancsak szabad a partról bárhol lapátot, ételt vagy italt átvenni. További információ a (06-1) 252-2774-es telefonszámon kapható.

Korábban: