Vágólapra másolva!

Az Avon női világfutás döntője a Margitszigeten

A tizennégy országban megrendezésre kerülő egyéves Avon futóverseny-sorozat idei döntője október 14-én, vasárnap Budapesten lesz. Az 50 000 dollár összdíjazású versenyre - mely a világ legjobban díjazott női 10 km-es futóeseménye - meghívót kapnak a legjobbak, köztük a címvédő Sonja O'Sullivan és az előző évi győztes Tegla Loroupe is.

Természetesen bárki elindulhat az eseményen, így a sztárok mögött közel 3000 amatőr is nekivág majd a 10 kilométeres távnak. A hagyományokhoz híven az Avon futás a fiataloknak és a kevésbé felkészülteknek is lehetőséget ad a részvételre. A 3,6 kilométeres örömfutásra és az idősebbeknek ajánlott 2 kilométeres gyaloglásra most is több mint 10 000 induló jelentkezése várható.

Rajt a Margitsziget központi útján lesz, cél pedig az Atlétikai Centrumban. A 2 kilométeres gyaloglás résztvevőit 11 óra 15 perckor indítják. A teljesítésre váró útvonal: Margitsziget, központi út, Palatinus Strandnál fordító, 1-es sétány, Margitsziget központi út, Margitszigeti Atlétikai Centrum.

A 3,6 kilométeres szakaszon először (9 órakor) a budapesti iskolások rajtolnak, majd 10 órakor a főként fővárosiakból álló mezőny indul, végül 11 órakor a vidékieken a sor. Cél, minél előbb teljesíteni a Margitsziget, központi út, Hajós Alfréd sétány, Margitsziget központi út, Margitszigeti Atlétikai Centrum távot.

A 10 kilométeres távot vállaló futócsapat 12 órakor vág neki a Margitsziget központi út, Árpád-híd (Budáról Pestre északi oldalon), Népfürdő utca, Újpesti alsó rakpart, Széchenyi alsó rakpart (Garibaldi u.), Széchenyi felső rakpart, Akadémia parkoló, Akadémia utca, Kossuth tér, Széchenyi felső rakpart, Jászai Mari tér, Margit-híd, Margitsziget központi út, Margitszigeti Atlétikai Centrum útvonalnak.

Nevezni személyesen a Dózsa György út 1-3. szám alatti irodában lehet reggel 9 óra ás délután 17 óra között, de e-mailen is lehet jelentkezni. Akik még október 9-13-a között neveznek, azoknak a távoktól függően 1100 forint (10 kilométer), 1000 forint (3,6 és 2 kilométer) a rajtszám. A helyszínen már 1500, illetve 1200 forintot kell a kasszánál hagyni. Iskolás csapatoknak a részvétel 550 forint, illetve 450 forint, de a legrövidebb távon ingyen is indulhatnak a minimum 20 fős női osztagok.

Az eseményről bővebb információ a (06-1) 273-0939-es telefonszámon kérhető, illetve a Budapest Sportiroda honlapján olvasható.

Korábban: