Vágólapra másolva!

Miután az extravagáns Steve Fossett többszöri kísérletre sem tudta léghajójával leszállás nélkül körülrepülni a Földet, a milliomos újfajta szórakozást eszelt ki magának. Playstation nevű hajójával nekivágott az Atlanti-óceánnak, és két napot lefaragott annak áthajózási idejéből.

Fossett és kilenctagú legénysége 4 nap, 17 óra, 28 perc, 6 másodperc alatt jutott el az Egyesült Államokból Nagy-Britanniába. A Lizard-foki célba éréskor csak annyit tudott mondani meghatottan: "Ez roppantul kielégítő! Mindent elkövettünk a sikerért, a PlayStation extra gyors volt, ehhez jött a szuper időőjárás és a legénység brilliáns munkája."

A 36 méter hosszú hajó 25,78 csomós átlagsebességgel szelte át az óceánt. Útja során semmilyen időjárási viszontagság nem zavarta, nem úgy, mint legutóbb augusztusban, amikor már a "cél" előtt kellett leszállni a léghajójával. A rekordkísérlet alatt egy másik csúcs is megdőlt, Fossett hajója 24 óra alatt 687,17 tengeri mérföldet tett meg.

Fossett ezzel a csúcsdöntéssel már negyedszer próbálkozott meg élete során, és sikerével a francia Serje Madec 1990-es rekordját (6 nap, 13 óra, 3 perc, 32 másodperc) adta át a múltnak. A milliomos a léghajózás történetének hat leghosszabb repülése közül ötöt a magáénak mondhat, de nyolc különböző vitorláscsúcs is az övé.

Pincési László