Vágólapra másolva!

Ezer futó indulhat a Mária Valéria híd nemzetközi futóversenyen

Az Esztergomot Párkánnyal összekötő Mária Valéria hidat - a hivatalos ceremónia után - háromnapos ünnepéllyel avatják fel. Az ünnepi programban mi sem természetesebb, a sport is helyet kapott. Az érdeklődők Esztergom és Párkány között október 13-án, szombaton nemzetközi futóversenyen vehetnek részt.

A Mária Valéria híd nemzetközi futóverseny mezőnye 3,5 illetve 10 kilométert kocoghat. A rajt Esztergomban a Polgármesteri hivatal (Széchenyi tér) előtt lesz. Innen kell majd a híd érintésével átfutni a szlovákiai Párkányba a Vadas termálfürdőhöz, ahol a cél és az eredményhirdetés lesz. A rövidebb táv 13 órakor rajtol, a hosszabb 20 perccel később rajtol.

Az első alkalommal meghirdetett versenyre a szervezők csak az első ezer nevezést tudják elfogadni. "Jelenleg 600 előjelentkező van, de természetesen ez még nem biztosíték arra, hogy aki nevezett az el is jön" - tudtuk meg Kismóni János főszervezőtől, aki hangsúlyozta, hogy 11 óráig dől el, hogy hányan jöttek el az előnevezettek. Aki 11-ig nem érkezik meg, annak helyét másnak adják át. A helyszínen 12 óráig lehet nevezni reggel 9 órától. A nevezéseket csak érvényes útlevéllel fogadják a szervezők, nevezési díjat viszont nem kell fizetni.

"Akik eljönnek, az útlevél mellé csomagolják be a fürdőruhát is, mert a párkányi célban, a termálfürdőben strandolási lehetőség is lesz" - mondta a főszervező. A rendezők azt kérik a futóktól, hogy aki indulni szeretne, az már ne telefonon jelentkezzen, hanem a verseny helyszínén időben, reggel 9 órától. Aki egyéb információt szeretne megtudni, az a (06-20) 310-4225-ös számon teheti fel kérdéseit.

Korábban: