Vágólapra másolva!

A nagyszabású nemzetközi rendezvény mai győri sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy idén az egyéni versenyben - ahol a napi százvalamennyi kilométer lefutásához szuper teljesítményre van szükség - 40-50 profi indulóra számítanak, köztük a tavalyi első Vozár Attilára, a hatszoros győztes Bogár Jánosra, a német Anke Drescherre, az orosz Marina Bicsovára, Vass Mártára, valamint Bérczes Editre. A váltóban 120 csapat jelezte indulását, köztük az osztrák és a magyar fegyveres testületek váltói, valamint megyénk képviseletében három együttes, de lesznek kenyai, román és más nemzetiségű csapatok is a jövő pénteki rajtolók között.

Idén az eddiginél is színesebb, változatosabb lesz a nagy rendezvény mellett szervezett kísérőversenyek programja. Ebben az útvonalon érintett települések iskolásai, fiataljai jeleskednek. Az utolsó napon ezúttal is megrendezésre kerül a nemzetközi félmaratoni verseny, amelyre máris rekordszámú nevezés érkezett, s a budapesti befutóra a mezőnyhöz az idei magyar világ- és Európa-bajnokok egész sora kapcsolódik majd, köszöntve a nagy rendezvény hőseit s velük együtt nemzeti ünnepünket.

A sajtótájékoztatón Kőbán Rita többszörös világ- és Európa-bajnok kajakozó, a MOB újonnan megalakult környezetvédelmi bizottságának elnöke elmondta, hogy ez a szupermaratoni verseny hangsúlyozottan környezetünk védelmének jegyében zajlik. Ezt bizonyítja, hogy valamennyi rajtszámon rajta lesz a következő szöveg: "Ép test, ép természet".

A verseny végéig részletes információk kaphatók a www.szupermarathon.hu címen.

Korábban: