Vágólapra másolva!

Hétvégi bowlingnapok Budapesten

Az elsőt november 9-én, pénteken este rendezik a Colosseum Sportcentrumban (Budapest XV., Késmárk u. 15-17.). Az Ászgárd Sport Klub már nyolc éve szervezi rendszeresen a nyílt bowlingbajnokságot, melyre kifejezetten amatőr sportolók, illetve a sportág iránt érdeklődők jelentkezhetnek. A verseny pénteken 17 és 22 óra között zajlik. A versenyen női, férfi és serdülő egyéni, valamint felnőtt csapatok (kategóriák) vehetnek részt. A felnőtt csapatoknak öt főből kell állniuk, a hölgyeket pedig minden csapatban legalább két fővel kötelező képviseltetni. A játékosokat két csoportra osztják, így külön küzdhetnek a teljesen kezdő műkedvelők és a játékkal hosszabb ideje, több-kevesebb rendszerességgel foglalkozó versenyzők.

A nevezési díj csapatonként 4000 forint, egyéni versenyzőknek 800 forint. A pénteki verseny a meghirdetett tízfordulós versenysorozat kilencedik állomása. Az idén utoljára december 14-én lesz alkalom a megmérettetésre. Minden egyes forduló azonban különálló versenyt is képez, így azok is elindulhatnak, akik a tavaszi versenyeken egyet sem gurítottak. Érdeklődni és nevezni az Ászgárd Sport Klubnál lehet a (06-1) 220-9339-es vagy a (06-20) 9581-622-es telefonszámon.

November 10-én, szombaton 9 órától 14 óráig a fiatalabbaknak adatik meg az a lehetőség, hogy bowlingtudásukról számot adjanak. A Mammut Bevásárlóközpont területén található Mammut Bowling Clubban (1024 Budapest, Lövőház u. 2-6. 2. emelet) várják a sportág iránt érdeklődő 19 éven aluli fiatalokat. Két korcsoportra osztják az indulókat: a 15 év alattiak serdülő leány és fiú egyéni, a 15-19 év közöttiek ifjúsági leány és fiú egyéni kategóriákban guríthatnak. A verseny célja a hazai bowling-utánpótlás helyzetének felmérése és a sportág népszerűsítése az ifjúság körében, szervezett versenyzési lehetőség biztosításával. Nevezni november 8-ig, csütörtök este 24 óráig lehet.

Nevezni és bővebb információt kérni Lacsek Lászlónál, a (06-20) 943-6062-es telefonszámon lehet. Az előnevezés megtétele nagyon fontos, mert az idő- és pályabeosztást előre el kell készíteni, illetve a rendezők korlátozott számú, maximum 200 induló jelentkezését tudják csak elfogadni. A nevezési díj 500 forint/fő, amit a verseny napján, a helyszínen, a versenyző első gurítása előtt legalább 45 perccel kell befizetni. Minden egyes résztvevőt emlékpólóval és emléklappal jutalmaznak, a helyezettek bowling pályabérletet, kupát, érmet kapnak ajándékba.