Vágólapra másolva!

Hegyi futóverseny Dobogókőn

November 17-én rendezi hagyományos hegyi futóversenyét a Tabáni Spartacus Sport Egyesület Dobogókőn. A rendezők a profiknak számító tájékozódási futók, triatlonisták, öttusázók, teljesítménytúrázók, sífutók és hegymászók mellett külön indítanak futamot amatőröknek is. Nevezni a helyszínen, a Báró Eötvös Loránd menedékháznál lehet fél 8 és fél 10 között.

A maratoni kategóriában 31 kilométert kell teljesíteni 5 óra alatt. A 10 órakor rajtoló mezőny útja Dobogókőről indul Pilisszentkereszt, Pilisnyereg, Körtvélyes, Prédikálószék, Sikárosi őrház, Szilágyi Bernát-forrás és végül Dobogókő felé.

A teljesítménytúrázók 22,5 kilométeren indulnak 8 és fél 10 között. A Dobogókő, Kétbükkfa-nyereg, Mexikói üdülő, Hoffmann-forrás, Szakó-nyereg, Körtvélyes-puszta, Lukács-árok, Prédikálószék, Sikárosi őrház, Szilágyi Bernát-forrás, Dobogókő útvonalat 6 óra alatt kell teljesíteni.

A legrövidebb, Dobogókő, Prédikálószék, Sikárosi őrház, Szilágyi Bernát-forrás és ismét Dobogókő közötti 15 kilométeres távon fél 11-kor indítják a turistákat. A kategória szintideje 3,5 óra. A maratoni kategóriában 800, a turista és teljesítménytúra versenyszámokban pedig 500 forint a rajtszám.

További információ Kiss Zoltántól kapható a (06-20) 377-3249-es vagy a (06-20) 957-3165-ös telefonszámon.