Társoldalunk:

Amatőrök is indulhatnak a vecsési kutyaszánhúzó versenyen

November 17-én és 18-án együtt versenyezhetnek gazdák és kutyáik Vecsésen. A szervezők azoknak is ajánlják a közös kikapcsolódást, akik ezelőtt soha nem sportoltak együtt négylábú barátaikkal. Az amatőröknek még a felszerelés összeállításában is segítenek a szakemberek.

Fotó: Arany-Média
Hó nem valószínű, hogy lesz a hétvégén, verseny viszont annál inkább
Szombaton és vasárnap 10 órától gazdák és négylábú társaik együtt sportolnak Vecsésen (a pontos helyszínt a Budai Nagy Antal u. végétől táblák jelzik). Lesznek kutyás futás, fogathajtó és kutyás-kerékpáros futamok. A 4-6 éves gyermekeknek 500 métert kell lefutniuk, a 6-10 és a 11-12 évesek már 1500-1500 méteren versengenek. Ifjúsági (13-14) és felnőtt kutyásfutó, kutyakerékpáros és fogathajtó kategóriákban egységesen 5,5 kilométert kell teljesíteniük az ebeknek és gazdáiknak.

A futó és kerékpáros futamoknak korábbi tapasztalat vagy előképzettség nélkül is neki lehet vágni. A kutya vezetésében van csak eltérés, a póráz itt nem kézben fogva, hanem derékra erősítve kapcsolódik a gazdihoz. Ha van rá lehetőség, vigyünk magunkkal egy nadrágszíjat, körülbelül 2 méter hosszúságú forgókarabinerrel felszerelt kötelet vagy pórázt, illetve párnázott húzóhámot. A hiányzó felszereléseket a szervezők pótolják majd.

A jelentkezés módjáról információt Ragula Regina ad a (06-30)343-6082-es telefonszámon. A nevezési határidő november 17. szombat reggel 9 óra. A részvételi díj korcsoportonként és kategóriánként változó: gyermek és ifjúsági indulóknak a nevezés ingyenes, felnőtt futó és kerékpáros kategóriákban 500 Ft, a 4, 6, 8 kutyás fogatok esetében 1000 Ft ellenében lehet rajthoz állni.

A biztonság érdekében a verseny területére és környékére csak olyan kutya vihető be, amely állategészségügyi szempontból megfelelő állapotban van, a szükséges oltásokat megkapta és ezt kísérője az állat oltási bizonyítványával igazolni is tudja.

Korábban: