Vágólapra másolva!

Mint ismeretes, a Millenniumi Mount Everest Expedíció a rossz időjárási viszonyok miatt kicsúszott az időből, és nem jutott fel a Himalája csúcsára. Ráadásul az utolsó napokban történt egy tragikus baleset, melyben a csapat orvosát, dr. Gárdos Sándort a nagy erejű szél szó szerint lefújta a hegygerincről.

Mécs László, a csapat technikai vezetője már azt tervezi, hogy jövő tavasszal visszamennek, és újra megpróbálják azt, ami magyar hegymászónak még nem sikerült: feljutni a világ legmagasabb hegycsúcsára. Hogy hogyan is zajlik egy ilyen túra, hogy mit élnek át az expedíciók tagjai, hogy mivel lehet "üzletelni" a táborban, hogy mit látnak hat-hétezer méter magasan a hegymászók és, hogy hogyan viselkedik az emberi szervezet ilyen körülmények között, azt pénteken este a Marczibányi téri Világjáró klubban (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a) mindenki meghallgathatja.

"A csapatból öten-hatan lesznek jelen az élménybeszámolón. Az előadók egyórás dia- és videovetítéssel készülnek, majd válaszolnak a nagyközönség kérdéseire" - tudtuk meg Soós Máriától, a klub vezetőjétől. A szervezők még egyeztetnek a központ vezetőségével, de szeretnének ezen a napon egyben gyűjtést is szervezni Gárdos Sándor családja számára. Az expedíció orvosa korábban már volt a Világjáró klub vendége, és a rendezők is jól ismerték, ezért is érzik úgy, hogy segíteniük kell.

A beszélgetésre a belépők felnőttek számára 400, diák és nyugdíjas érdeklődőknek 200 forintba kerülnek majd. További felvilágosítás a 212-2820-as és a 212-0803-as telefonszámokon kérhető.

korábban: