Vágólapra másolva!

Forrás: Arany-Média

"Hogy kevesebben megyünk, egyrészről technikai, másrészről természetesen pénzkérdés is. Hogy kisebb csapattal megyünk, azért van, mert az eredeti úttól kicsit távolabbi vonalon tervezzük az expedíciót. Ennek az útnak vannak bizonyos előnyei, amiket egy megfelelő technikával rendelkező hegymászó jobban ki tud aknázni. Itt más mászó stílusra is van szükség, mint a korábbi útvonalon." - elemezte a helyzetet Mécs. Akik biztosan nem lesznek benne a "válogatottban": Kertész Zoltán és Bradács Ágnes. Ők már az első expedíció után jelezték, hogy egyelőre nem tervezik meghódítani a Mount Everestet.

Forrás: Arany-Média

"A csapat a fontosabb felszereléseket, sátrakat, köteleket és hálózsákokat a helyszínen hagyta, így a mostani induláskor valamivel könnyebb lesz a pakolás. Bár konzervek is maradtak a hegy lábánál, de abból azért nem árt a változatos utánpótlás." - vallja be a hegymászó.

Az újabb expedíció elhalasztásának "csupán" matematikai esélyei vannak, de Mécs László szerint nem valószínű, hogy tovább kellene várniuk az indulással. Addig is minden nap egyéni edzéseket - futás, úszás, sífutás -, hétvégén pedig közös mászásokat szerveznek a résztvevők.