Társoldalunk:

Schirilláék most csak fürödtek egyet

Szombaton délután Szolnokon, két órakor több száz kíváncsiskodó várta Cserneczky Attilát és Schirilla Györgyöt, akik fejükbe vették, hogy átússzák a Tiszát.

Nem új keletű ez a dolog számukra, hiszen az elmúlt esztendőkben már nyolcszor szelték át a szőke folyamot, és szerencsére mindannyiszor problémamentesen tették mindezt. Most azonban akadályokba ütköztek, ugyanis a megáradt folyó jégtáblákat és mindenféle hordalékokat sodort magával, melyek jelezték a balesetveszélyt.

A rendőrség résen volt, azonmód lefújta a átúszást. Busi László őrnagy, a szolnoki vízirendészet osztályvezetője elmondta, hogy első a biztonság, életveszélyes most a Tisza, és ezért nem engedélyezik, hogy oda-vissza tempózzanak a fiatalemberek a folyón. Mivel szép számú érdeklődő toporgott a parton, a fiúk nekivetkőztek, mert arra kaptak engedélyt, hogy a parttól mintegy 10 méterre, 200 métert tempózzanak. Mindez sikerrel történt, az úszók vidáman integettek a körülbelül 1 C-fokos vízből az éljenző tömegnek. A táv megtételét követően rögtönzött élménybeszámolót tartottak: "Jól éreztük magunkat a vízben, nagyon sajnáljuk, hogy más városokkal ellentétben a szolnoki rendőrség nem engedte meg, hogy átússzuk a Tiszát. Köszönjük, hogy ilyen sokan voltak kíváncsiak ránk, talán jövőre több szerencsénk lesz. Természetesen hallhatnak még addig rólunk az emberek. Tavasszal ugyanis ismét Budapesten mártózunk meg, a Campona üzletközpontban található tengeri akváriumban találkozunk majd a cápákkal, segítünk majd az etetésükben. Reméljük, ez utóbbi tervünk valóra válik" - mondta Schirilla György.

Varga Csaba

Korábban: