Vágólapra másolva!

Bee életében hobbiból vált kenyérkeresetté a sport

- Bedhytől már megtudtuk, az együttes tagjai sportolás közben ismerkedtek meg. De te voltál a közös nevező, nem?
- Így is mondhatjuk. Aerobikoktatóként dolgoztam egy fitnessklubban, a lányok pedig sorban betévedtek hozzám.

Fotó: Arany-Média
Hogyan lett kenyérkereseted a mozgás?

- Miért fontos neked a sport? Meg tudnál lenni nélküle?
- Szerintem az ember külső-belső harmóniájához elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. Hajlamos vagyok én is sokszor ellustulni egy időre, de aztán megunom ezt az állapotot, és gyorsan összeszedem magam. Van, hogy "kényszerítő eszközöket" alkalmazok. Például az edzőmmel, Lauter Viktorral edzek, pont a lustaságom miatt, hiszen ha megbeszélünk egy időpontot, arra ugye oda kell menni, nincs mese!

- Mit gondolsz a versenyzésről?
- Nekem abszolút elegendő a mozgás élménye. Az a lényeg, hogy utána jobban érzem magam, és az eredménnyel meg vagyok elégedve.

- Leendő gyermeke(i)det milyen edzésre járatod majd?
- Szerintem ez alkat kérdése. Egy energikus kisfiút biztos dinamikus sportra vinnék, mint például a kajak-kenu vagy valamilyen küzdősport. Ha pedig kevésbé mozgékony, akkor valami nyugisabbat választanék neki, mondjuk pingpongot. Ha kislányról van szó, akkor is hasonló szempontok vezérelnének, csak ott előnyben részesíteném a nőiesebb sportokat. Tetszene például a manapság nagyon divatos fit-kid. A lényeg, hogy valamit mozogjon. Én nem nagyon támogatnám, hogy ez versenyszintre is emelkedjen, de ha a gyermekem igazán akarná, nem akadályoznám.

- A lelket is kell erősíteni? Meditációval, jógával próbálkoztál már?
- Sajnos még nem jutottam el odáig, hogy bármelyiket is használjam, de remélem, hamarosan sikerül erre is időt szakítanom. Egyébként én amolyan ösztönös meditáló vagyok. Ha erősen koncentrálok, ki tudok kapcsolni egy időre, és utána úgy érzem magam, mintha kicseréltek volna.