Társoldalunk:

Fejre állt a FreshFabrik frontembere

Van egy hazai együttes, mely külföldön előbb lett ismert, mint saját hazájában, pedig olyan együttesek előzenekara volt, mint a RUN DMC vagy az AC/DC. A FreshFabrik tagjai a zene mellett a jó baráti bulikra és a sportra is szakítanak időt. A fiúk szíve nem igazán a futkározás, sokkal inkább a mountain bike-ozás, karatézás, illetve a fehér sportok felé húz. Olyannyira, hogy most induló németországi és hollandiai turnéjukra például biciklit is visznek. Az együttes frontembere, Szabó András nyilatkozott a zenekarról és a sportról.

Fotó: Arany-Média

- Nemcsak a zenei életben szerettek nyeregben lenni...
- Mindannyian hobbiszinten kerékpározunk, de énekesünk, Pityesz régebben bősz bmx-es volt. Valamennyien "sportosak" vagyunk, aktívan karatézunk, teniszezünk.

- Szerepeltek egy nemrég elkészült kerékpáros filmben. Milyen volt a forgatás?
- Jó dilinek tartottuk. Én például a Lánchídnál a 19-es villamos előtt álltam éppen fejre. Nem volt kis mutatvány. Az egész forgatásnak volt egy bizonyos koreográfiája, de mi mindent szabadon, kicsit önfejűen csináltunk, nem törődtünk semmivel.

- Azon kívül, hogy jó buli volt, miért vállaltátok a szereplést?
- Egyrészt jól éreztük magunkat, másrészt, mint megszállott kerékpárrajongók, örömmel vettük, hogy eközben letesztelhettünk néhány kerékpárt is. És bár a hétköznapi életből már jól ismerjük a Magellán kerékpárokat, egy ilyen lehetőséget nem utasíthattunk vissza. Megállták a helyüket, jól mentek... És mi is.

- Igaz, hogy a koncertekre gyakran a városhatártól kerékpárral mentek?
- Ez csak legenda. Valóban volt már rá példa, hogy én kismotorral mentem el egy koncertre, de nem ez a rendszer. Hamarosan indulunk Berlinbe és Hollandiába egy koncertkörútra, több hétre. Oda biztos, hogy magunkkal visszük a járgányokat. Főleg a hollandoknál tudjuk igazán kihasználni, ott kultúrája van a kerékpározásnak.

- Valóban ki fogtok sorsolni egy kerékpárt a következő koncerten?
- Március 12-én a Pecsában lesz a FreshFabrik-farsang. Ott szerettük volna a Pityesz kerékpárját kisorsolni, de különböző jogi okok miatt ezt későbbre kellett halasztanunk. Ígérem, a következő hazai bulin már lesz sorsolás.

Ajánlat:

Kiadói honlap

Fórum:

Aranyköpések