Társoldalunk:

Kalandsport és természetfilm a Petőfi Csarnokban

Vasárnap már ötödik alkalommal rendik meg Budapesten a Banff Kalandsport és Természetfilm Fesztivált. Az idei évben azonban újítanak a szervezők és a külföldi anyagok mellett végre magyar filmeket is bemutatnak a közönségnek.

Az eredeti, egy hetes fesztivál a kanadai Alberta tartomány, Banff városkájában minden év novemberében zajlik, immár huszonhat éve. Erre a fesztiválra évente közel kétszáz filmet neveznek be, amelyeket nemzetközi zsűri díjaz. A legjobb filmeket később százhatvan európai és észak-amerikai városban mutatják be. Budapest 1997 óta része az európai turnénak. A többórás vetítéseket idén is a Petőfi Csarnokban rendezik, ahol idén hazai filmesek is debütálnak.

A fesztivál március 24-én délben kezdődik, s jó hír, hogy a 17 óráig tartó programokra a belépés minden érdeklődőnek ingyenes. A koraestig tartó vetítésen bemutatják többek között a két Mount Everest expedíció, a korábbi Tirich Mir expedíció és Broad Peak expedíció filmjeit, de láthatóak lesznek még Izlandot, Iránt bemutató természetfilmek is. A Banff Kalandsport és Természetfilm Fesztivál díjnyertes filmjeinek budapesti bemutatója 18 órakor kezdődik. Ezekre a vetítésekre a belépőjegy ezerötszáz forint. További információ Djuroska Istvántól kérhető a (06-30) 919-6639-es telefonszámon, illetve az istvan@vagabondclub.hu e-mail címen.