Vágólapra másolva!

Bogár kirúgta magát

Az elmúlt két évhez képest az idei esztendőt robbanásszerűen kezdte Bogár János szupermaratoni futó. Persze erre többen mondhatják: most megint olyan formában van, mint évekkel ezelőtt. Mert Bogár nevéhez például hatszor kötötték a Bécs-Budapest szupermaratoni futóversenyt. Aztán tavaly, illetve azelőtt gyengébbre sikeredett a két főváros közti verseny; harmadik és negyedik helyig futotta.
- Az eredménytelenebb időszak okait hosszasan lehetne keresni; talán az edző hiánya a valós... - mondja Bogár János. - Ha saját magát edzi az ember, akkor kompromisszumot köt; senki nem kérdezi meg, hogy mit és miért csinált. Kell valaki, aki ezt megteszi, aki hisz a rögzített edzéstervben, mert akkor a versenyző is érzi, hogy hisznek benne. Az edző szavai - ha nem is mond újdonságot - nagyon sok erőt adnak.

Joó Vilmos, aki idéntől vezényli Bogár edzéseit, már pár hónap alatt vissza tudta rázni régi formájába a többszörös bajnokot. Bogár március elején egy hollandiai hatórás versenyen gyűrte maga mögé a mezőnyt, rá egy hétre pedig a madridi 100 kilométeres futóversenyen szerzett bronzérmet. És ez még csak a kezdet. - célzott Bogár János az év további nagy versenyeire. A fő cél a Bécs-Budapest aranyérmének visszahódítása, de nem mellékes a belgiumi 100 kilométeres világbajnokság sem. Igaz, ez utóbbi egyelőre még a szponzorokon múlik. De nem adja fel, idén amekkora lendülettel kezdte az évet, úgy is folytatja! Ha éppen nem hivatásból fut, akkor a támogatók után, hogy legyen miből futni. Küzdelme már-már egy családi vállalkozáshoz hasonlít, hiszen felesége (munka mellett) intézi a háttérmunkát. Gyöngyi szervezi a versenyeket, intézi az utazást, tolmácsol, sőt a verseny alatt ő kíséri és frissíti Jánost.