Vágólapra másolva!
A hétvégén rendezik Balassagyarmaton a XVI. Nemzetközi Palóc Triatlont. A profikat és amatőröket egyaránt megmozgató eseményen szombaton egyéni, vasárnap pedig váltószámokban lehet indulni. Sőt, a nevezők mellett a sportos szurkolóknak is rendeznek buli-futamokat a szervezők.

Július 13-án és 14-én ismét sportolók lepik el a balassagyarmati Nyírjes-tavat. A kétnapos XVI. Nemzetközi Palóc Triatlon helyszíne idén is változatlan, s hangulat is a régi. Csupán az arcok változnak, bővül a paletta. Egyre többen jönnek, látnak és győznek. Tavaly kétezren álltak rajthoz a különböző versenyszámokon, profik és amatőrök együtt, idén még több lelkes résztvevőre számítanak a szervezők.

Szombaton triatlon ob Fonyódon/sport/x-mag/20020708szombaton.htmlCseh és német siker a triatlon-Eb-n/sport/x-mag/20020707cseh.html

Ám senki se gondolja, hogy csak a versenyzőket mozgatják meg ezen a versenyen. A lelkes drukkerek is nevezhetnek, igaz csak a "buli-futamokon". Akik kedvet kapnak, indulhatnak az aquatlon versenyen, de akár a helyszínen verbuválódott csapattal is teljesíthető az Én+Te+Ő váltó.

Ami pedig a versenyzőket illeti, legyenek profik vagy amatőrök, a hagyományokhoz híven szombaton, 13-án egyéni futamokon, vasárnap, 14-én pedig csapatokban mérik össze tudásukat. A szombati versenynapon lesz 0,75-20-5 kilométeres kihívás az ifi, junior, felnőtt és szenior indulóknak, 0,1-4-1 kilométer az újoncoknak, 0,3-8-2 kilométer a gyermek versenyzőknek és 0,5-12-3 kilométer a serdülő ifjaknak.

A vasárnapi futamokon erős mezőnyre számítanak a szervezők. A Váltók Országos Bajnokságán ugyanis szinte kötelező, hogy az ország legjobbjai mérjék össze erejüket. Természetesen azonban amatőr együttesek is nevezhetnek a különböző távokon. A váltók, legyen szó újonc, gyermek-, serdülő- vagy ifjúsági csapatokról, 2-4-1 kilométert teljesítenek. A junior, felnőtt és szenior együtteseknek pedig 0,4-8-2 kilométer a penzum.

Bővebb felvilágosítással Révész László szolgál a (06-20) 970-3668-as telefonszámon, de minden információ megtalálható a rendezvény honlapján is.