Vágólapra másolva!
A tavalyi létszámhoz hasonlóan idén is több mint ezer triatlonversenyző nevezett a különböző futamokra Balassagyarmaton.

Forrás: Arany-Média Az idei, XVI. nemzetközi palóc triatlonon szombaton az egyéni versenyzők, vasárnap a váltó országos bajnokság csapatai teljesítették az úszás-kerékpározás-futás tusákat. Az együtteseknek a táv mellett azonban az időjárás szeszélyeivel is meg kellett küzdeniük, hiszen vasárnap a derült ég és az égszakadás óránként váltották egymást. A szervezők, szurkolók és a sportolók azonban nem zavartatták magukat, a váltóverseny - csupán fél órás csúsztatással - elrajtolt. S míg a felnőtt csapatok első és második emberei esőben, a befutók már égető napsütésben teljesítették a távokat.

Az ország élvonalába tartozó profik mellett rengeteg amatőr is nevezett, sőt még az eredetileg csak szurkolni érkező barátokat, családtagokat is megmozgatták a szervezők. A "buli-futamként" hirdetett Aquatlon, Én-Te-Ő és a valószínűleg hagyományteremtő Meglepetés-Váltó több száz lelkes sportolót vonzott. Közöttük azokat is, akik csupán strandolni érkeztek a Nyírjes-tó partjára.

Férfiváltó-ob:
1. Bajnok: Buda-Cash Team, Kaposvár (Kiss Gyula, Héczey András, Ágoston Szabolcs, edző: Magyarovits Zoltán, Hazay György, Szekeres János, Játékos Zoltán) - 1:08:49
2. TVK-Mali - 1:09:13
3. Oxygén - 1:10:32

Nőiváltó-ob:
1. Bajnok: Molplast VSE, Győr (Galambosné Pozsgay Klára, Czérna Rita, Hubai Tímea, edző: Domsits Károly) - 1:20:33
2. Buda Cash Team - 1:21:57
3. Oxygén - 1:22:39