Vágólapra másolva!

Féltávnál jár a TransAlp Challenge

A magyar páros, Bogár Gábor és Hasenfratz Péter a terepkerékpáros-verseny kezdetétől stabilan az élmezőnnyel halad. A két pilisvörösvári fiú az eredetileg elrajtoló 422 csapat közül összetettben volt már nyolcadik is. A csapat jelenleg a 12.
Forrás: Arany-Média

Július 20-án délben búcsúztatták az idén ötödszörre rajtoló adidas TransAlp Challenge résztvevőit. A rajthoz álló 422 csapat összesen 25 nemzetet képvisel, vannak itt finnek, olaszok, németek, érkeztek Dél-Koreából, Costa Ricából, Amerikából és Dél-Afrikából is, s természetesen ott a magyar páros, a Corratec-adidas Hungary Team színeiben versenyző Bogár Gábor és Hasenfratz Péter.

A Mittenwaldtól Imsig tartó első etapon összesen 79,74 kilométert és 2398 méteres szintkülönbséget teljesítettek a versenyzők. A táv mellett azonban a rendkívüli meleg is kifárasztotta a résztvevőket. A célszalagot a német Xenofit-Rocky Mountain/T-Mobile csapata, Karl Platt és a CC bajnok Carsten Bresser szakította át. A pilisvörösvári versenyzők ezen a szakaszon a 10. helyen értek célba. "Ez a helyezés valószínűleg még javulni fog, mert az első nap sokan többet vállalnak, mint amit kellene" - mondták a fiúk.

A második, Ischglig tartó etap első emelkedője alaposan megrostálta a mezőnyt. Az élén a legerősebb csapatok együtt haladtak, de a folyamatos "csúcstámadásoknál" fokozatosan esett szét az élboly. Az elsőségről végül a Rocky Mountain T-Mobile és a Focus-Hawk között egy sprint döntött, ami a Focusnak sikerült jobban. A harmadik helyre az olasz HOLIMITES.com (Igor Tavella, Stephan Unterhumes) érkezett.

A Corratec-adidas Hungary Team a második napon a 8. helyen érkezett célba, és ezzel a fiúk összetettben is előreléptek a 8. helyre. "A mai szakaszon már látszott, hogy mely csapatok vállaltak sokat az első napon. Több profi páros is a vártnál gyengébben szerepelt és úgy tűnik, hogy fel tudjuk venni néhányukkal a versenyt. Persze még csak a második szakaszon vagyunk túl, és korai lenne bármit biztosan kijelenteni. Ma jöttünk fel két helyet összetettben és ezért biztos, hogy holnap többen is fognak minket támadni" - nyilatkozta a célban Bogár, akinek igaza is lett.

Magyar csapat a TransAlp maratonon/sport/x-mag/20020717magyar.html

Az Ischglből az ausztriai Naudersig vezető harmadik etap megizzasztotta a maraton részvevőit. A 67,05 kilométereses utat az eső áztatta terepen kívül a verseny legmagasabb csúcsának számító 2753 méteres Idjoch is nehezítette. A férfiak mezőnyében a kitartóan élen haladó csapatok diktálták hétfőn is a tempót. Majd a célegyenesig együtt haladt az első 7-10 páros, s ez alkalommal is egy utolsó hajrá döntött az elsőségről. Ezt a szakaszt újra a Bresser-Platt csapat nyerte, míg a második helyen a Team Focus/Hawk csupán 9 másodperccel lemaradva ért célba. "Az Idjoch kemény menet volt. A terep minőségével nem volt gond, de keskeny úton lehetett csak haladni" - összegezte Platt. A magyar páros is megküzdött a tereppel, ugyanakkor a csapatok is megszorongatták a fiúkat. A magyarok azonban még így is a 14. helyen fejezték be ezt a szakaszt.

Forrás: Arany-Média

A versenyzők kedden vágtak neki a maraton leghosszabb távjának. Még a szervezők is meglepődtek, hogy ezt a 98,17 kilométeres etapot teljesítették a leggyorsabban a résztvevők. Szinte már hagyomány, hogy elsőként ismét a Platt-Bresser páros pihenhetett meg a célban. A német csapat picit kevesebb, mint 3 és fél órát töltött a terepen. A második helyen ez alkalommal is az olaszok végeztek. A mezőny ezen a szakaszon lépett át Olaszországba, valószínűleg ez ösztönözte a HOLIMITES.com párost, hogy eddigi teljesítményük legjobbját nyújtsák. Bogár és Hasenfratz a negyedik szakaszt 3 óra 48 perc alatt teljesítette. Ez az eredmény a nap 13. helyezéséhez volt elegendő.

A fiúk 15 óra 30.54,3 perces összeredményükkel a versenyben lévő 380 csapat közül a 12. helyen állnak.

Összesített eredmény:
1. Xenofit-Rocky Mountain/T-Mobile - 14:09:58
2. HOLIMITES.com - 14:22:52
3. Focus/Hawk Team - 14:23:45
...
12. Corratec-adidas Hungary Team - 15:30:54