Vágólapra másolva!

"Zsákoló-show" a streetball challenge-en

A körmendi streetballon ismét nevezési csúcs született: 185 csapat indult. A vegyes kategória volt a legnépszerűbb, 40 csapattal.

Az eseményre kilátogatott az ex-körmendi Németh István, aki Olaszországban játszik ebben az idényben, és most a zsákolóverseny zsűrijében pontozott.

A nevezett csapatokban nemcsak "amatőrök" vettek részt, hanem igazolt játékosok is beépítették felkészülésükbe a streetballversenyt, így emelve a színvonalat, illetve izgalmasabbá téve a mérkőzéseket. Az azonban tény, hogy a streetballozáshoz másfajta készségek, képességek kellenek, mint a sportág "termi" változatához.

Szolnokon is remekül debütált az adidas streetball challenge. Lelkes résztvevők és nagyszámú nézőközönség jellemezte a rendezvényt. 10 kategóriában folytak a mérkőzések. A centerpályán az "öregfiú" csapatban pályára lépett Szalay Ferenc polgármester és a régi-új orosz edző, Rasid Abeljanov is, majd bemutatót láthattunk a jelenlegi játékosoktól is. A dobóversenyek itt is népszerűek voltak. A zsákolóverseny résztvevői komoly feladat elé állították a zsűrit, olyan színvonalas produkciókat mutattak be.

A következő rendezvény Debrecenben lesz, augusztus 25-én, vasárnap.