Társoldalunk:

Amerika-kupa: a címvédő az esélyes

A William Hill fogadóiroda szerint a címvédő Team New Zealand a legesélyesebb a győzelemre az október 1-jén a selejtezővel kezdődő Amerika Kupán, a világ leghíresebb és legrégibb vitorlásversenyén.

Forrás: --
Mascalzone Latino
Amennyiben az Aucklandben hazai vizeken szereplő új-zélandiak - akik csak a döntőben szállnak vízre - sorozatban harmadszor is elnyerik a trófeát, a rájuk fogadók mindössze 1,66-szoros nyereményre számíthatnak.

A kihívók közül a svájci Alinghi csapat számít a legnagyobb riválisnak, a legutóbb döntős olasz Prada előtt. Előbbi esetében 5-ös, utóbbinál 7,5-es az odds.

A svájciakat nem véletlenül tartják a bukmékerek az első számú trónkövetelőnek, hiszen leszerződtették a Team New Zealandot legutóbb diadalra vezető kormányost, Russell Couttsot, valamint a soling hajóosztályban egyeduralkodó, többszörös olimpiai bajnok német Jochen Schümannt.

A kilenc kihívó közül a fogadóiroda szerint az olasz Mascalzone Latino a legesélytelenebb, esetleges győzelme 126-szoros pénzt hozhat.

A selejtezőnek számító Louis Vuitton Kupán hat európai és három amerikai csapat indul. A győztes méri össze tudását februárban a címvédővel.