Vágólapra másolva!
A vitorlás Amerika Kupa versenybizottsága az eljárási költségek, azaz 10 ezer dollár megfizetésére kötelezte az olasz Prada csapatát egy kémkedési ügyben.

A legutóbb döntős együttes azzal vádolta meg az amerikai Oracle BMW Racinget, hogy egy csónakja állandóan az ő főhadiszállásuk közelében horgonyzott, így próbálva kilesni a "kulisszatitkokat"

A versenybizottság azonban nem találta bizonyítottnak a vádat.

Amerika Kupa: a címvédő az esélyes/sport/x-mag/20020920amerika.htmlAmerika Kupa - félárbocon a vitorlák szeptember 11-én/sport/x-mag/20020909amerika.htmlAmerika Kupa: elsüllyedt a Stars and Stripes egyik hajója/sport/x-mag/20020724amerika.html

Sokkal szigorúbban járt el korábban a testület a One Worlddel szemben egy másik hasonló eset során. A szintén amerikai csapatnak ugyanis megkérdőjelezhető módon jutott a tulajdonába a címvédő Team New Zealand hajóiról készült vázlat, ezért a 13 500 dolláros büntetés mellett még a rajt előtt egy pont levonással sújtották.

A világ leghíresebb és legrégebbi vitorlásversenye kedden kezdődik a selejtezőnek számító Louis Vuitton Kupával, amelyen hat európai és három amerikai gárda indul. A győztesre az új-zélandiak várnak a jövő februári fináléban.