Társoldalunk:

Vitorlázás - Louis Vuitton-kupa: kezdődik a második kör

Noha csak szerdán kezdődik az első kör második szakasza, a Prada és a Mascalzone Latino már kedden megküzd egymással a vitorlás Amerika-kupa selejtezőjében, az aucklandi Louis Vuitton Kupán.

Forrás: --
Prada
A legutóbbi kiírás győztese, illetve a másik olasz csapat első párharca még a nyitó fordulóban maradt el a kedvezőtlen időjárás miatt.

A jelenleg hatodik, tőkeerős Prada csapata a jobb folytatás reményében megfeszített munkával komoly átalakításokat hajtott végre a hajón.

Az állás: 1. OneWorld (amerikai) 7 pont, 2. Alinghi (svájci) 7, 3. Oracle Racing (amerikai) 5, 4. GBR Challenge (brit) 4, 5. Team Dennis Conner (amerikai) 4, 6. Prada Challenge (olasz) 3, 7. Victory (svéd) 3, 8. Mascalzone Latino (olasz) 1, 9. Le Defi (francia) 0

A két olasz kivételével az összes vitorlás nyolc futamon van túl. A OneWorldtől "kémkedési ügy" miatt egy pontot levontak.

A kilenc kihívó közül mindenki kétszer méri össze tudását a másikkal. November 1-jén az utolsó búcsúzik, a többiek két ágon folytatják a küzdelmet. A Louis Vuitton-kupa fináléját januárban rendezik, a győztesre az öt sikerig tartó februári döntőben a címvédő Team New Zealand vár.