Társoldalunk:

Karintiában valóra válnak a téli álmok

Ausztria mindig is kedvelt volt a magyar síelők körében. A hóbiztos hegyek, a fejlett infrastruktúrával ellátott pályák, a síelőkre szakosodott szállásadók mellett a hely szelleme is olyan vonzerő, mely évről-évre felerősödik mindenkiben.

Forrás: --
Tirol
Vannak, akik minden szezon alkalmával Ausztria más-más régióinak síközpontjait próbálják ki, de gyakoriak a "megrögzött" visszajáró vendégek is. Mindenkinek megvan az oka, miért "esküszik" osztrák szomszédainkra, s sokan vannak, akik kifejezetten Karintiát kedvelik. Az Ausztria déli részén, kelet Tirol, Salzburg és Stájerország által határolt régió nem csupán a síelők, de a snowboardosok kedvelt sportparadicsoma is. Az itt lévő síközpontok mindegyikében találhatók kék, piros és fekete, vagyis könnyű, tanulóknak való pályák, gyakorlott síelőknek, de mégsem profiknak való terepek, illetve a legjobbakat is "megdolgoztató" lejtők.

Nem ritkák a sífutópályák, a gyerekeknek és a családosoknak lekerített területek sem. Sőt, a helyiek, hogy a síelők kedvében járjanak, idén bevezettek egy speciális síbérletet, a "TOP SKI Carinthian Pass"-t. Ez a belépő a régió több mint 30 síparadicsomában érvényes. Használható a bérlet a neves Nassfeld-en, a híres-hírhedt Grossglockner-en, de nem maradhat ki a sorból Bad Kleinkirchheim, Gerlitze, a Mölltaler gleccser, Turracher Höhe és Innerkrems sem.

Karintia további 15 kisebb sírégióra bontható. Itt található Heiligeblut-Grossglockner, a Mölltal sportrégió, Liesertal-Maltatal, Katschberg, Oberes Drautal, Mistätter-tó és környéke, a Sonnenalpe, Villacher, Bad Kleinkirchheim, Feldkirchen és környéke, St. Veit, Norische régió, a Wörthi-tó régiója, Klagenfurt és környéke illetve a Lavanttal - D él Karintia - Rosental régió.

Forrás: --
Nassfeld
A családi sítúráknak egyik legtökéletesebb helyszíne Villach sírégiója. A környék négy síközpontja, Gerlitzen Alpe, Dobratsch, Verditz és Dreiländereck topográfiai adottságainak köszönhetően szinte az összes korosztálynak biztonságos sportolási lehetőségeket nyújt. A lejtők széles kiképzésűek, nem vészesen meredekek mégis vannak gyorsabb szakaszok, így kezdők és profik is megtalálhatják itt számításukat. A fiatalabb korosztály pedig a hódeszkásoknak kialakított úgynevezett fun parkban "garázdálkodhat" kedvükre.

A régióban váltott síbérlet mind a négy központban használható, de felmutatásával 50 %-os engedmény jár a Warmbad-Villach és Bad Bleiberg uszodakomplexumaiban is.

Előző
  • 1
  • 2
Következő