Vágólapra másolva!
Marokkó a vadvízi evezősök egyik kedvelt célpontja. Hőseink - kalandjaik elmesélése mellett - bemutatják a legszebb és legveszélyesebb vizeket, illetve szembesítik a túrázót a nehézségekkel, amelyek az afrikai országban érhetik.

Marokkó a vadvízi evezősök eldorádója is lehetne, s ennek csupán a két évszakra tagolható időjárás szab korlátokat. A novembertől áprilisig csapadékos, hűvös klímát az év másik felében száraz és forró időszak követi. Ennek következtében folyói a tél végén bővizűek, míg nyáron gyakran teljesen kiszáradnak. Az ezer kilométert meghaladó hosszúságú Dráa az ország legdélibb folyója, amely legfeljebb százévenként egyszer éri el az Atlanti-óceánt. Néhány folyó biztosít csupán állandó, hajózható vízállást. Ilyen például az Oum er Rbia.

A marokkói öszvércsoda/tudomany/elet/20021105amarokkoi.htmlMeghalt a marokkói király - VI. Mohammed néven uralkodik az örökös/nagyvilag/19990723meghalt.html

A Magas-Atlasz hegyei között tör utat magának délnyugati irányban a Dadés folyó, kialakítva a róla elnevezett - szinte minden útikönyvben feltüntetett -, csodálatos Dadés-szurdokot. 350 km megtétele után a Szahara északi szélénél, Ouarzazate városánál elterülő víztározó tóba ömlik, ahonnan Dráa néven fut tovább. Alsóbb szakaszain a folyó pálmaligeteket szel át, majd Zagora után lassan végleg eltűnik a homokdűnék közt.

Forrás: aqua magazin
Casablancába