Társoldalunk:

16 magyar a triatlon-vb-n

Szombaton és vasárnap a mexikói Cancúnban rendezik az olimpiai távú triatlon-
világbajnokságot, 16 magyar versenyző részvételével: a felnőttek között ketten, az U23-as és junior kategóriában összesen 14-en érdekeltek.

A szakvezetés az elitmezőnyben Kuttor Csabától várja a legjobb teljesítményt, ami az első húsz közé kerülést jelentené. A férfiaknál az előzetes nevezések alapján 77-en indulnak, a másik magyar résztvevőtől, Ágoston Szabolcstól már az is bravúrnak számítana, ha a 40.-nél jobb pozícióban érne célba.

- Ezzel ellentétben a junior fiúk között akár érmet is szerezhetünk, hiszen Rendes Csaba és Nógrádi Tamás is kitűnő formában van, ezt a múlt heti aquatlon vb-n is bizonyították - mondta Márkus Gábor csapatvezető. Rendes megnyerte az ugyanitt rendezett, futásból és úszásból álló erőpróbát, Nógrádi második lett.

A triatlon-vb korosztályos viadalaira szombaton kerül sor, a felnőttek vasárnap versenyeznek. A juniorok sprint- (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás), a többiek olimpiai távot (1.5 km, 40 km, 10 km) teljesítenek.

Az indulóknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen a hírek szerint a Yucatán-szoros partján fekvő városban jelenleg napközben 40 fok feletti hőmérsékletet mérnek, s nagyon magas a levegő páratartalma.