Társoldalunk:

A magyarok kedvenc sípályái Olaszországban

Az olasz sípályák egyre népszerűbbek a magyar síelők körében. A legkedveltebbek a Trentino és Friuli tartomány síparadicsomai, ahol kiváló minőségű és mindig fehér pályák, valamint remek klíma várja a turistákat.

Forrás: --
Dolomitok
Trentinóban a Dolomitok egyik völgyéből a másikba síelhetünk a 600 km lesikló pályán és a közel 500 km sífutópályán, melyhez 260 gyors és kényelmes felvonó tartozik. A 3000 hóágyúnak köszönhetően a pályák folyamatosan síelhetők. Az Alpok déli részéhez csatlakozó területek jellegzetes klímája sok napsütést és télen is jó időt biztosít. A tökéletes vakációt a nagy hagyományokkal rendelkező trentinói vendéglátás egészíti ki: 1700 különböző kategóriájú szállás 95 000 ággyal várja a vendégeket. Ezek azok a hozzávalók - és természetesen a páratlan szépségű helyek, melyek ezt a térséget Európa egyik legértékesebb síterületévé teszik.

A Trentinói Turisztikai Hivatal néhány éve indította útjára az "Üdülés határok nélkül" nevű programot, mely a mozgássérültek és mozgáskorlátozottak számára kíván üdülési lehetőséget biztosítani. Jelenleg közel 100 trentinói szálloda van, mely teljes komforttal várja a speciális igényű vendégeket és kísérőiket. Ezen kívül valamennyi síiskola rendelkezik legalább egy mozgássérültekre szakosodott oktatóval.

A térség számos vendéglátó helye közül érdemes kiemelni Valle di Fiemme-t. Neve elsősorban a sífutóknak hangzik ismerősen. Nem véletlen, hiszen a 2003-as világbajnokság helyszínéül szolgáló völgy 150 kilométernyi pályája révén az egyik leglátogatottabb síterület a Dolomitokban. A sportolás mellett a csodálatos szépségű környezetnek köszönhetően ideális a pihenéshez is.

Altopiano di Pinében elsősorban a korcsolyázni vágyók és más "léc nélkül" végezhető jeges sportok (pl. teke, curling, hoki) kedvelői fogják jól érezni magukat. Természetesen vannak különböző sípályák is, és gyönyörű kirándulásokat tehetünk a környék kijelölt útvonalain.

Előző
Következő