Társoldalunk:

Extrém mászókaland az Óbudai-szigeten

Az óbudai Hajógyári-szigeten egy extrém kötélpálya várja a kötélidegzetű érdeklődőket.

Forrás: ORIGO
Az óriásmászóka egy nyolc-tizennégy méter magas, facölöpökön álló, acélkábelekkel rögzített akadálypálya, melyet sziklamászó felszerelésben lehet "meghódítani" szakképzett oktatók felügyelete mellett. A feladatok egyrészt önállóan, másrészt a társak és az oktató közreműködésével, egymás kölcsönös biztosításával végezhető.

A pályát ajánljuk munkahelyi kollektíváknak, iskolai osztályoknak, sportegyesületek tagjainak, vagy bármilyen, legalább tízfős csoportnak. Olyanoknak, akik szeretnék kipróbálni bátorságukat s legyőzni félelmüket a föld fölött tíz méterre kifeszített különböző akadályokon és hidakon átjutva.

Forrás: ORIGO
Az óriásmászókán tizenhét különböző, érdekes fantázianevű "gyakorlatot" lehet elvégezni. Egyénileg, önbiztosítással végezhető a bolhaugrás, a rengő híd, az autógumi, a kötéltánc, a lengő hurok, a burma híd, a swing, a gerenda, a homokóra és a Charlie Chaplin. A társak és az oktató biztosításával a legkülönbözőbb "mutatványokat" lehet kipróbálni a pelenkacölöpön, az óriáshintán, a liáningoványon, az óriás és csálé létrán, valamint a libikókán.

Az óriásmászókát legalább százötven centiméter magas, egészséges, átlagos kondíciójú nők és férfiak egyaránt használhatják. A magassági gyakorlatok fiziológiás hatása az extrém sportokéhoz hasonló, az adrenalinszintet igen magas szintre is felemelheti. A szerkezet német licenc alapján készült, alapterülete 2500 négyzetméter, a pályán egy időben maximum száz fő foglalkoztatható.

A rendezvény helyszíne: Budapest III. kerület, Óbudai-sziget, Kill-Tec szabadidőpark. További információ az (1) 336-1299 és a (70) 318-1459-es számon kérhető.