Társoldalunk:

Pénteken rajtol a Málta Challenge

Lovagok maratonjának is hívják, hiszen valóban ez Európa egyik legkülönlegesebb futóversenye. Három nap, történelmi táv és lélegzetelállító helyszínek a lovagrend földjén. Ez a Málta Challenge.

Pénteken ismét összegyűlnek a kiválasztottak. Felsorakoznak, hogy szembenézzenek három nap megpróbáltatásaival, hogy teljesítsék a kihívást, a Máltai kihívást. A kihívást, ami már több mint egy évtizede élő hagyomány a lovagrend földjén. Egy embert próbáló hagyomány. A világ minden tájáról érkező futóknak három nap alatt kell teljesíteniük a történelmi 42,195 kilométeres maratoni távot.  Európa egyik legkülönlegesebb maratoni futóversenyének tartott viadalon azonban nem állhat rajthoz mindenki. Az indulók számát évről évre limitálják, idén is csak 300 nevezést fogadtak el.
Forrás: --
A verseny helyszíne maga is különleges. A szigetország egykori hódítói - a föníciaiak, rómaiak, bizánciak, arabok, spanyolok és a franciák - mind hátrahagyták uralmuk alatt felépített műemlékeik nyomait. Máltán nincsenek a Földközi-tenger partvidékére jellemző szállodasorok, helyette egész évben kellemes napsütés, kristálytiszta tenger rejtett kis öblökkel, délen halászfalvak, barlangok, és különleges ételek vonzzák ide a látogatókat, s minden évben egyszer a futókat is!

Annak, aki a lovagrend földjén szeretne futni, bírnia kell a tempót. A háromnapos versenyen nemcsak létszám, de kilométer és időlimit is van. Az első napon Rabatból indulnak, és oda is érkeznek vissza a futók. Ezt a 11,195 kilométeres szakaszt 90 percen belül kell teljesíteni. A második napon csupán 6 kilométer vár a résztvevőkre. A futók a sziget déli részéből, a St.George-öbölből indulnak, és megmászva néhány emelkedőt a birzebuggai templom előtt zárják a napi etapot. Minderre 45 percet kapnak. A leghosszabb és legnehezebb szakasz a harmadik napra marad, a táv 25 kilométer, s az úton két meredek emelkedő is próbára teszi a "lovagokat". A kihívás Valletta főterén ér véget.