Vágólapra másolva!
A Tisza-tó halállományát fosztogató orvhalász banda tagjai ellen indított csütörtökön eljárást a Füzesabonyi Rendőrkapitányság, egyben lebukott a halakat felvásárló orgazda is.

Oravecz Éva, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese csütörtökön elmondta, hogy a Tisza-tó halőrei kedden tetten érték az orvhalászokat, akik azonban elmenekültek.

Halászat a Balatonon/sport/x-mag/20021028halaszat.html

Ez alkalommal hátrahagyták a kihelyezett nyaklóhálót és zsákmányukat is; 76 kilogrammnyi, összesen 56 ezer forint értékű halat.

A sajtóügyeletes közölte, hogy a nyomozás során eljutottak egy fiatalkorú poroszlói és egy 33 éves borsodivánkai lakoshoz, akik már korábban is követtek el hasonló bűncselekményt.

Kihallgatásuk során elmondták, hogy eddig már közel 60 alkalommal folytattak illegális halászatot a tó területén; a zsákmányt pedig nyár óta egy poroszlói férfinak adták el.

A rendőrség a két orvhalászt üzletszerűen elkövetett lopással, a halak felvásárlóját pedig orgazdasággal, illetve bűnpártolással gyanúsítja; mindannyian szabadlábon védekezhetnek.