Társoldalunk:

Búvárszafari a Vörös-tengeren

Hetek teltek már el hazaérkezésünk óta, és még mindig nem tudom elhinni, hogy mindez megtörtént velem. Sab el Erg, Szijul Kabira, Giannis D, Omm Oszk, Sabali Gota, Thistlegorm, Sabroor Omm, El Fanosz - csupa olyan helyszín és látványosság, amely örökre feledhetetlen lesz számomra, miközben 16 itteni merülésem is - talán - igazi búvárrá avatott. Sajnos szakszerű úti naplót nem várhatnak tőlem a magazin olvasói, de talán át tudom adni azt az érzést, amely azóta is mélyen munkál bennem.

Kérje az Aqua Magazin ingyenes mutatványszámát!

Már a búvártanfolyam kezdetétől unos-untalan hallgathattam a Vörös-tenger csodáiról szóló áradozásokat, a gyönyörű korallokról és izgalmas hajóroncsokról szóló történeteket. Nap mint nap előjött a "majd ha a Vörös-tengeren merültök" mondatkezdés. Ezek után nem is lehetett kérdéses, hogy nekem is oda kell utaznom, s már csak az időpont volt bizonytalan.

Forrás: --
Aztán a tél elején kezdett körvonalazódni egy szafari terve, s én kapva kaptam az alkalmon. Elszántságomat nagyban befolyásolta, hogy életem első komolyabb túráját azoknak a társaságában akartam élvezni, akik búvárrá válásom rögös útján (vizén) a kezemet fogták. Alapos "előolvasás" mellett egy csomó jó tanácsot is bezsebeltem. Egyiptomot megjárt búvárbarátaim "orvosi" utasításai például az  alábbiak voltak:
- utcán árult ételek fogyasztása nem ajánlott,
- csapvíz ivása ugyancsak ellenjavallt,
- zöldségek, saláták fogyasztása (mivel azt is csapvízben mosták meg) nem tanácsos,
- ha húst eszel, tedd azt jóízűen, s ne kérdezd meg, miből készült,
- mielőtt bármit megennél, hámozd meg, forrald föl - ha ezt nem tudod, dobd el!
- általában: semmit ne egyél és igyál, ellenkező esetben időd nagy részét a mellékhelyiségben töltöd,
- gyógyszerkészleted alapvető és nélkülözhetetlen elemei a bélfertőtlenítők, hasmenésgátlók, görcs- és
fájdalomcsillapítók legyenek.

Mindezek mellett igazán megengedő, emberbaráti védekezés az erős, jó minőségű alkohol étkezések előtti fogyasztásának javallata.

Előző
Következő