Vágólapra másolva!
A svájci Alinghi és az amerikai OneWorld került előnybe az aucklandi vitorlás Louis Vuitton-kupa elődöntőjének első futama után.

Az Alinghi 1:11 perccel előzte meg riválisát, az olasz Pradát, míg a OneWorld 47 mp-cel bizonyult gyorsabbnak a szintén amerikai Oracle-nál.

Louis Vuitton-kupa: büntetés a OneWorldnek/sport/x-mag/20021209louis.htmlLouis Vuitton Kupa: győzött a OneWorld és a Prada/sport/x-mag/20021126louis.htmlLouis Vuitton-kupa: újra célkeresztben a OneWorld/sport/x-mag/20021125louis.htmlLouis Vuitton-kupa: kiesett a GBR Challenge és a Le Defi/sport/x-mag/20021118louis.htmlLouis Vuitton-kupa: megkezdődött a negyeddöntő/sport/x-mag/20021113louis.html

Az elődöntő megnyeréséhez négy sikerre van szükség. A kémkedés miatt megbüntetett OneWorld minden párharcát büntetőponttal kezdi, ami azt jelenti, hogy a Pradát négy helyett ötször kell legyőznie a továbbjutáshoz, majd a folytatásban hasonló bravúrt kellene produkálnia a végső sikerért.

A Prada-OneWorld összecsapás nyertesére még egy megméretés vár az Alinghi-Oracle elődöntő vesztese ellen. A döntőt januárban rendezik. Az első helyezett - az Amerika-kupáért - az öt sikerig tartó februári fináléban a címvédő Team New Zealanddal találkozik.