Vágólapra másolva!
A Bükkben lévő Bánkúton továbbra is három felvonó szállította szombaton a téli sportok kedvelőit, a sízőket, hódeszkásokat és ugyancsak működött a 956 méter magas Bálvány-csúcsnál a szánkózók felvonója is.

Kovács Zoltán, a Bánkút Síklub elnöke elmondta: a pályákat, jóllehet azok az elmúlt napokban kissé megkoptak, 10-15 centiméter vastagságú hó borítja. Hozzátette: reményeik szerint a sportolásra alkalmas hó kitart a következő havazásig, így újévkor is használható állapotban maradnak a pályák.

A fővárosi sípályák felkészültek/sport/x-mag/20021220afovarosi.html

A síklub szombaton ünnepelte alapításának 30. évfordulóját, s ebből az alkalomból megrendezték az évente hagyományos Csokoládé-kupát, délután két órától pedig, a klub ajándékaként, térítésmentesen használhatták a felvonókat a Bánkútra látogatók. A felújított felvonók az elfogadható hóviszonyokra való tekintettel este nyolc óráig működnek majd az elkövetkező napokban, ha pedig ismét esni fog a hó, újabbakat is beindítanak.

Bánkútra Lillafüred és Szentlélek érintésével lehet autóval Miskolc irányából feljutni, az utat folyamatosan takarítják, ajánlatos azonban a hólánc használata. A pályák mellett turistaszállás, étterem, büfé várja a sízőket és működik a símentő szolgálat is.

Ugyancsak elfogadható minőségű sípályák várják a Sátoraljaújhely fölötti Magashegynél a téli sportok kedvelőit és működik a magyar-szlovák határ közelében, a város rudabányácskai oldalán az új libegő, amely a csaknem 800 méter magas hegycsúcsra viszi fel a sportolókat.